45 de nave de croaziera vor acosta in Constanta in 2010

Luni, 22 Februarie 2010, ora 13:06
1497 citiri
45 de nave de croaziera vor acosta in Constanta in 2010

Portul Constanta va gazdui 45 de nave de croaziera, cu peste 16.000 de pasageri straini, in 2010, estimand o crestere de 5 - 10% a numarului turistilor care vor sosi la terminalul de croaziere, comparativ cu anul trecut, a anuntat luni Administratia Porturilor Maritime Constanta (APMC), intr-un comunicat preluat de NewsIn.

"In acest an si-au anuntat vizita in Portul Constanta 45 de nave de pasageri, cu peste 16.000 turisti straini la bord.

Se estimeaza o crestere cu 5 - 10% a numarului de turisti care vor sosi la terminalul de croaziere, comparativ cu anul trecut.

Sezonul de croaziere va debuta pe 3 aprilie, cand va sosi nava fluviala "Viking Primadona".

De altfel, in sezonul 2010 vor reveni la Constanta navele fluviale, cel putin 10, dupa un an de pauza din cauza crizei globale", a declarat directorul general al APMC, Ioan Balan.

Potrivit acestuia, compania "Costa Crociere", una dintre cele mai importante la nivel mondial, va deveni client "fidel" al Portului Constanta.

Daca pana in acest an doar o nava a acestei companii ajungea la Constanta, in sezonul 2010 sunt anuntate cel putin trei.

Acestea sunt si cele mai spectaculoase din acest an, avand capacitati mari, de peste 2.500 turisti, dar si facilitati dintre cele mai moderne.

"Printre navele care vor reveni in Portul Constanta se numara: "Kristina Regina", "Le Levant", "Taras Schevchenko", "Nautica", "Spirit of Adventure", "Discovery", "Albatros", "Seven Seas Navigator.

Din datele pe care le avem la aceasta ora, sezonul se incheie la mijlocul lunii noiembrie", a precizat Balan.

In perioada 2 - 5 iunie, Compania Nationala "Administratia Porturilor Maritime" SA va gazdui Adunarea Generala a MEDCRUISE, cea mai reprezentativa asociatie din domeniul turismului de croaziera din Europa.

Aceasta manifestare ii va reuni pe cei mai importanti reprezentanti ai industriei turismului de croaziera, factori de decizie in stabilirea noilor rute de transport. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#nave, # de, # croaziera, # constanta , #Stiri Turism