500 de controale pe litoral, amenzi de peste un milion lei

Luni, 09 August 2010, ora 01:05
1335 citiri
500 de controale pe litoral, amenzi de peste un milion lei

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a organizat in acest an 490 de actiuni de control, in cadrul carora au fost verificate 816 unitati de primire turistica si s-au dat 119 amenzi, in valoare totala de 1,069 milioane lei, a anuntat duminica ministerul potrivit Newsin.

"In cursul anului 2010, MDRT a organizat 490 de actiuni de control, in cadrul carora au fost verificate 816 unitati de primire turistica.

Verificarile s-au finalizat cu 119 amenzi, in valoare totala de 1,069 milioane lei, 147 avertismente, 15 declasificari si 18 suspendari sau retrageri de licente. [...] Subliniem faptul ca cele mai multe procese verbale de inspectie si comunicari catre MDRT incheiate in aceasta perioada vizeaza locatii din statiunea turistica Mamaia", potrivit unui comunicat emis duminica de MDRT.

Referitor la controalele efectuate de MDRT in statiunea Mamaia, s-a constatat ca numeroase unitati de primire turistica nu detineau autorizatii de construire, ulterior controlului fiind eliberate documente (certificate de urbanism, autorizatii de construire etc.), spun reprezentantii ministerului.

"S-au constatat si cazuri de unitati care, dupa operatiunile de desfiintare si-au reconstruit locatiile dezafectate. In acest an, au fost desfiintate in Mamaia 19 unitati de primire turistica.

Totodata, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) a identificat o serie de cluburi si unitati de alimentatie publica pe care Institutul Teritorial de Constructii (ITC) le-a somat in vederea desfiintarii, cum ar fi Club Bellagio, Club Kristal, Terasa Laguna.

Toate aceste situatii de ilegalitate au fost fie generate de primarie, fie au fost tolerate de Primaria Constanta, care este singura institutie cu atributii in eliberarea autorizatiei de constructie", se mai arata in comunicat.

De asemenea, ministerul informeaza ca a alocat, "pentru prima data in ultimii 20 de ani", in perioada 2009-2010, peste 10 milioane de euro pentru 16 proiecte de investitii in dezvoltarea infrastructurii turistice in zona de litoral a Romaniei.

Investitiile prevedeau amenajarea falezei litorale, construirea unor pontoane pentru ambarcatiuni de agrement, construirea, reabilitarea si modernizarea de porturi turistice de agrement, construirea si modernizarea de spatii si dotari pentru activitati de agrement, culturale si de divertisment si amenajarea unor centre de preventie, tratament medical primar si a punctelor de salvamar.

"In plus, MDRT a directionat in judetele Constanta si Tulcea fonduri importante din programele de alimentare cu apa si refacere a drumurilor de interes local.

Recent, MDRT a asigurat finantare pentru fluidizarea traficului spre sudul litoralului, prin crearea de noi legaturi rutiere, consolidarea si asfaltarea drumurilor judetene care leaga Medgidia de localitatile 23 August si Mangalia, prin Topraisar, Amzacea si Pecineaga", potrivit MDRT. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#controale, #litoral, #udrea, #turism , #Stiri Turism