53.000 de turisti pe litoral, cifra record pentru acest sezon

Luni, 05 Iulie 2010, ora 14:35
1297 citiri
53.000 de turisti pe litoral, cifra record pentru acest sezon

Numarul turistilor care isi petrec vacanta pe litoral este cu aproape 15% mai mic, in 2010, fata de perioada similara a anului trecut, potrivit reprezentantilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism si Asociatiei Patronale Mamaia, transmite corespondentul NewsIn.

Corina Martin, presedintele ANAT, a precizat luni, intr-o conferinta de presa, ca sambata spre duminica s-au inregistrat pe litoral 53.000 de turisti, "o cifra record pentru acest sezon estival". 

Majoritatea au ales statiunea Mamaia, la fel ca si in anii trecuti, in timp ce sudul litoralului este mai putin cautat.

"Gradul de ocupare a litoralului este de 40%", a spus aceasta.

In ciuda recordului inregistrat in weekend, numarul turistilor care au viztat litoralul in acest an este cu pana la 15% mai mic, in aceasta perioada, fata de perioada similara a anului trecut, potrivit declaratiilor Corinei Martin.

O scadere de 10%-15% este resimtita si in statiunea Mamaia, spune presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala.

"In continuare, Mamaia este pe primul loc, desi trebuie sa spunem ca tarifele sunt mai mici in sudul litoralului, este o dovada in plus ca romanul nu se orienteaza numai dupa nivelul de tarife, deci acea ideea ca este scump pe litoral nu isi gaseste o explicatie in alegerea pe care o fac turistii", a mai spus Corina Martin.

Bucovala a precizat insa ca luni si marti sunt asteptate noi serii de turisti, care vor face ca numarul de turisti de pe litoral sa se ridice la aproape 70.000.

"Scaderea nu este provocata numai de cazare, avem mare scadere pe zona de alimentatie publica. Oamenii au preferat in aceasta perioada sa-si cumpere numai cazare cu mic dejun si mai putin serviciul complet cazare - masa", a spus Bucovala.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#turisti, #litoral, #mare , #Stiri Turism