ANAT: Turistii romani din Grecia nu sunt afectati de greva generala

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 15:43
1274 citiri
ANAT: Turistii romani din Grecia nu sunt afectati de greva generala

ANAT a anuntat ca greva generala din Grecia nu va afecta turistii romani aflati pe teritoriul elen, conform NewsIn.

In consecinta, autocarele spre Grecia pleaca in regim normal si nu depind de greva generala, deoarece autonomia de carburant le permite sa se intoarca in Bulgaria fara sa alimenteze, precizeaza ANAT intr-un comunicat.

De asemenea, cursele aeriene spre Grecia isi desfasoara orarul normal de zbor si, acolo unde a fost cazul, acestea au fost reprogramate in sensul de a se inscrie in interiorul perioadei in care spatiul aerian este declarat deschis, potrivit comunicatului.

Cu 24 de ore inainte de efectuarea zborului, agentiile de turism din Romania sunt informate de catre partenerii greci despre eventuala modificare a orarului, iar, ca urmare a acestui fapt, clientul este instiintat imediat, de catre agentia de turism de la care si-a achizitionat biletul, adauga ANAT.

"Partea de nord a Greciei, precum si insulele grecesti, atat de preferate ca destinatii de calatorie de catre turistii romani, nu sunt in nici un fel afectate de greva. Deoarece astazi (miercuri, n.r.) este ultima zi a anuntatei greve generale, avem motive sa consideram ca de maine, 30 iunie, lucrurile vor reintra in normal", spun reprezentantii patronatului.

Cu privire la taxele de aeroport a caror eliminare a fost anuntata, la un moment dat, de catre ministerul elen al transporturilor, ca fiind aplicabila pentru perioada 1 aprilie - 31 decembrie 2011, ANAT precizeaza:

"Enuntul privind eliminarea taxelor de aterizare, decolare si stationare pentru toate tipurile de avioane pe toate aeroporturile din Grecia, mai putin pe cel din Atena, a avut un caracter strict verbal, nefiind concretizat de catre autoritatea aeronautica civila elena sau aeroporturi, prin scaderi efective de costuri."

Potrivit comunicatului ANAT, taxele la care s-au facut referiri nu au nicio legatura cu taxele specifice pentru pasageri, ci se refereau la costuri incluse in tarifele de zbor: handling, parking, iluminat etc.

Conform raportarilor agentiilor membre ANAT, Grecia va continua sa ramana si in acest an in Top 3 al celor mai solicitate destinatii de vacanta pentru turistii romani.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#turism grecia, #oferte grecia, #grecia criza, #grecia greva , #Stiri Turism