ANRM nu a aprobat transferul unor actiuni la Petro Ventures si Gas Plus

Luni, 02 Mai 2011, ora 13:06
1666 citiri
ANRM nu a aprobat transferul unor actiuni la Petro Ventures si Gas Plus

Sterling Resources a depus la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale o notificare ca urmare a neaprobarii de catre ANRM a transferului de la Sterling la partenerii sai Petro Ventures Europe BV si Gas Plus International BV a unei participari privind perimetrele Midia si Pelican din Marea Neagra, confrom NewsIn.

"Sterling Resources Ltd. a depus la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) o notificare ca urmare a neaprobarii de catre ANRM a transferului de la Sterling la partenerii sai Petro Ventures Europe BV si Gas Plus International BV a unei participari de 20% si respectiv de 15% la concesiunea privind Perimetrele Midia si Pelican din Marea Neagra", a anuntat luni compania canadiana printr-un comunicat.

Pe 24 ianuarie 2011, Sterling si partenerii sai au depus, la solicitarea ANRM, noi cereri, sustinute de documentatia necesara, prin care au solicitat transferul catre parteneri a unor cote de participare la concesiune, spun reprezentantii companiei Sterling.

"Aceste cereri au urmat si primeaza incercarilor anterioare demarate de Sterling in aprilie 2009 (cand s-au depus pentru prima data cererile de transfer) de a obtine transferul respectiv catre partenerii sai", se mai arata in comunicat.

Conform Acordului de Concesiune, ANRM are autoritatea exclusiva de a aproba aceste cereri de transfer si are obligatia de a nu retine sau intarzia in mod nerezonabil aprobarea acestor cereri si de a le rezolva in termen de cel mult 90 zile.

"ANRM, prin neluarea in termenul de 90 zile a unei decizii cu privire la cererile redepuse aratate, nu si-a respectat aceasta obligatie, desi a informat pe Sterling si partenerii sai ca nu are nicio obiectie cu privire la forma si continutul cererilor in cauza. Punctul de vedere al Sterling este ca neaprobarea de catre ANRM a cererilor de transfer are o natura politica", potrivit comunicatului Sterling.

Oficialii companiei mai spun ca in cazul in care ANRM si Sterling nu vor fi in masura sa rezolve aceasta problema, cele doua parti se vor gasi intr-o procedura de solutionare a disputelor care, in cele din urma, ar putea fi decisa prin arbitraj international.

"Neluarea de catre ANRM a unei decizii cu privire la cererile de transfer este deosebit de neoportuna si frustranta, fiind in directa contradictie cu drepturile companiei decurgand din Acordul de Concesiune. Aceasta precum si alte actiuni si inactiuni din partea autoritatilor guvernamentale din Romania, care au condus la declararea recenta a fortei majore de catre Sterling, afecteaza interesele economice ale Romaniei. Valorificarea rapida a resurselor naturale aflate in zona maritima apartinand Romaniei ar putea reduce drastic dependenta de gazele din import, contribuind in acelasi timp in mod substantial la crearea de locuri de munca si obtinerea pentru tara a altor beneficii de pe urma investitiilor efectuate precum si venituri stabile pentru stat. Actiunile pe care le intreprindem in momentul de fata sunt facute cu intentia expresa de a gasi o solutie pentru anumite blocaje care obstructioneaza abordarea proactiva de catre Sterling a dezvoltarii operatiunilor si investitiilor sale in zona offshore a Romaniei", a declarat directorul general executiv al Sterling, Mike Azancot.

Sterling Resources Ltd. este o companie canadiana de petrol si gaze cu sediul in Calgary, Alberta, listata la bursa in Canada. Compania deruleaza operatiuni in Regatul Unit, Romania, Franta si Tarile de Jos si actiunile sale sunt tranzactionate la Bursa de Valori TSX sub simbolul SLG.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#anmr, #transfer actiuni, #petro ventures, #gas plus , #Stiri Turism