Apa marii, infectata cu virusul hepatic A, pe litoralul bulgaresc

Vineri, 04 Iulie 2014, ora 11:07
1762 citiri
Apa marii, infectata cu virusul hepatic A, pe litoralul bulgaresc

MAE avertizeaza turistii romani care se afla deja pe litoralul bulgaresc al Marii Negre sau care vor sa calatoreasca in Bulgaria ca exista riscul ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A.

Potrivit unui comunicat de presa, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care intentioneaza sa calatoreasca in Bulgaria sau care se afla deja pe litoralul bulgaresc al Marii Negre asupra faptului ca, potrivit informatiilor publicate de specialistii bulgari in hepatologie, in urma inundatiilor provocate de ploile puternice care au afectat Portul Varna si unele statiuni bulgaresti la Marea Neagra exista riscul ridicat ca apa marii sa fie infectata cu virusul hepatic A.

"Inspectia Regionala de Sanatate Varna a comunicat, la 3 iulie 2014, ca, urmare a unor analize ale apei de mare din zona 'Plaja ofiterilor- Varna', s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiza microbiologica 'Escherichia coli' si 'enterococi intestinali'. Specialistii recomanda turistilor sa nu consume midii crude, sa utilizeze dusul dupa baile in mare, sa respecte cu strictete regulile igienico-sanitare si, pentru siguranta, cei care isi petrec vacanta pe litoralul bulgaresc in acest an sa se vaccineze impotriva hepatitei A', precizeaza reprezentantii MAE, potrivit Mediafax.

De asemenea, acestia recomanda consultarea periodica atat a site-urilor de specialitate, cat si a paginii web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de calatorie - Alerte de calatorie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#litoral bulgaresc, #turisti romani , #Stiri Turism