APDRP: plati pentru masurile de investitii in valoare de peste 640 mil. euro, in 2010

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 14:29
1522 citiri
APDRP: plati pentru masurile de investitii in valoare de peste 640 mil. euro, in 2010

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a efectuat anul trecut plati pentru masurile de investitii in valoare de peste 640 milioane de euro, fata de numai 197 de milioane de euro platiti in anul 2009, a anuntat vineri institutia, relateaza NewsIn.

Pentru masurile delegate catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, APDRP a efectuat plati in valoare de 404,53 milioane de euro.

Astfel, in total au fost platiti efectiv 1,04 miliarde de euro. "APDRP a contractat in cursul anului trecut 13.950 de proiecte aferente Masurilor de investitii din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), totodata fiind evaluate 33.270 de proiecte.

Valoarea tuturor acestor contracte incheiate depaseste 1,52 de miliarde de euro", se arata in comunicat.

La finele anului 2009 se inregistrau 8.399 de contractate incheiate, in valoare de 1,25 de miliarde de euro.

Incepand din luna martie a anului 2008, atunci cand au fost lansate primele masuri de investitii, si pana la finele anului 2010, APDRP a semnat 23.557 de contracte de finantare, in valoare de peste 3,4 miliarde de euro.

Pe parcursul tuturor celor 10 sesiuni pentru depunerea proiectelor, din anul 2010, au fost depuse si evaluate 33.270 proiecte, in valoare de peste 2.5 miliarde de euro, fiind selectate 18.791 proiecte in valoare de 1,76 miliare de euro.

Tot in aceasta perioada au fost finalizate 682 de proiecte, avand o valoare publica de peste 153 de milioane de euro.

In ceea ce priveste activitatea de audit, in cursul anului 2010 au fost efectuate 28 de misiuni de audit intern, ce au avut in vedere verificarea implementarii corecte a Programului SAPARD si a Masurilor de investitii din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala pe care APDRP le implementeaza si 13 misiuni externe de audit pentru cele doua Programe.

Totodata, pentru supravegherea corectitudinii derularii fondurilor europene, au fost realizate 194 de rapoarte de control asupra proiectelor finantate de APDRP, atat pe Programul SAPARD, cat si pentru PNDR "Pentru anul 2011, obiectivul principal ramane cresterea ratei de absorbtie a fondurilor derulate prin PNDR.

Pentru indeplinirea acestui obiectiv vor fi intreprinse actiuni de anvergura privind informarea publicului, dar si masuri concrete privind transparentizarea informatiei prin publicarea Ghidurilor Solicitantului si a fiselor de verificare, prin afisarea pe pagina oficiala de internet a Agentiei a Ghidurilor Solicitantului, cu cel putin o luna inainte de lansarea sesiunilor pentru depunere proiectelor", se mai spune in comunicat.

Modificarea procedurilor in conformitate cu cerintele versiunii a VI-a a PNDR si a propunerilor aprobate in cadrul reuniunii celui de-al V-lea Comitet de Monitorizare pentru PNDR sunt alte actiuni menite sa ajute la indeplinirea obiectivului propus. De asemenea, vor fi verificate administrativ si pe teren, toate dosarele cererilor de plata aferente contractelor incheiate si va fi facuta verificarea pe esantion a cererilor de plata autorizate de catre APIA pentru masurile delegate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Verdict oficial în cazului celei mai așteptate autostrăzi din România. Când va fi gata A7: „Nu avem emoții!”
Moldova încă este singura regiune din România fără autostrăzi, care să o „lege” de restul țării. Totuși, instituțiile responsabile pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere promit...
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#agentia de plati pentru dezvoltare rurala si pescuit, #apdrp, #investitii , #Stiri Turism