Austriecii iubesc turistii din Romania. Sentimentul e reciproc

Luni, 29 Septembrie 2014, ora 15:13
1438 citiri
Austriecii iubesc turistii din Romania. Sentimentul e reciproc
www.viziteazalumea.ro

Austriecii iubesc turistii din Romania pentru care au facut preturi pe masura puterii de cumparare, cu servicii dedicate, iar interesul turistilor austrieci fata de destinatiile romanesti se vede in numarul de vizitatori din aceasta tara, in crestere cu peste 4 procente, in 2013, a declarat, intr-un interviu acordat Agerpres, directorul Biroului pentru promovare si informare turistica al Romaniei la Viena, Simion Giurca.

Potrivit acestuia, Romania trebuie sa isi promoveze cu mai multa pricepere produsele traditionale si gastronomia locala.

Simion Giurca a participat, recent, la Bucuresti, la Forumul Incoming Romania Travel, eveniment dedicat turismului romanesc pe segmentul de incoming.

"Am incheiat anul 2013 cu o crestere de 4,3 procente, ajungand la un numar de 200.000 de intrari de turisti din Austria in Romania. Se dezvolta foarte bine segmentul de turism efectiv, asa-zisul leisure, dar evolueaza in continuare foarte bine si zona de business travel.

Aici am avut si o confirmare. Intr-un studiu recent, facut de cel mai important tour-operator austriac privind acest segment, Romania are o cota de piata de 4,2 procente, iar Bucurestiul se afla pe locul opt intre destinatiile de business ale austriecilor", a declaat acesta.

Pe partea de turism propriu zis, si numarul austriecilor care petrec concediul in strainatate este mult mai mare, iar cota noastra de piata este "undeva la 1,6 - 1,8 la suta", dar este o cota reprezentativa, spune ofivialul, pentru ca in acest sens elocvente sunt atat numarul important de intrari de turisti din Austria, cat si faptul ca exista peste o suta de firme de turism austriece care au Romania inclusa ca destinatie in cataloagele lor de oferte si care vand regulat destinatia Romania.

"Pe langa acestea, mai avem asociatii de prieteni ai turismului, asociatii studentesti, asociatii parohiale care vin in regim propriu si organizeaza circuite cu autocarul prin Romania", adauga Simion Giurca.

Se dezvolta turismul cu autorulote

"S-a dezvoltat foarte mult, in ultimul timp, turismul cu autorulote,(...). Merge foarte bine si turismul de drumetii, si aici avem si touroperatori specializati", explica oficialii.

De asemenea, a prins foarte bine si programul de cicloturism in Romania, cu cel mai bun touroperator pe acest segment.

"Marea mea bucurie este ca acestea, pe langa Austria, mai vand programul lor pe destinatia Romania si in alte cateva tari, ceea ce inseamna un trafic international pentru destinatia Romania".

Romanii vor iarna in Austria

In zona sarbatorilor de iarna romanii prefera Austria, explica reprezentantul Biroului pentru promovare si informare turistica al Romaniei la Viena.

"O prefera datorita accesibilitatii usoare, datorita distantei scurte, si sigur si datorita faptului ca austriecii au identificat un segment foarte bun de romani care vin sa-si petreaca vacantele la ei.

De la cei care vin in orase sa vada targul de Craciun, sa vada orasele frumos impodobite, pana la cei care vin pentru sejur de wellness sau schi si au propus oferte tinand cont de puterea de cumparare a romanilor, ceea ce i-a transformat intr-o destinatie accesibila pentru romani, si stiu ca sunt foarte multi romani care au devenit clienti fideli, care in fiecare an merg chiar in aceeasi destinatie.

Austriecii sunt foarte multumiti de turistii romani, totdeauna am primit de la asociatiile de promovare, atat cea nationala Osterreichische Verbung, cat si de la cea a Vienei, Wiener Tourismusverband, cuvinte de lauda pentru turistii romani. Sunt cu siguranta un segment de turisti iubiti. Pe cat de urati sunt infractorii nostri, pe care ii mai avem din nefericire pe acolo, pe atat de iubiti sunt turistii nostri", spune acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#turisti romania, #produse traditionale Romania , #Stiri Turism