Baile Felix: Aquapark si hotel de 50 mil euro

Luni, 10 Mai 2010, ora 01:00
4865 citiri
Baile Felix: Aquapark si hotel de 50 mil euro

Statiunea balneoclimaterica Baile Felix, aflata in judetul Bihor, vrea sa-si faca Aquapark de 30 milioane euro si un hotel de 20 milioane euro, proiecte pentru care a fost finalizat studiul de fezabilitate, potrivit datelor transmise NewsIn de Primaria Sinmartin, de care apartine statiunea, potrivit Newsin.

"Aquapark-ul este cuprins in lista de proiecte a Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) pentru a fi finantate. Aquapark-ul urmeaza sa fie realizat din fonduri de la bugetul de stat, iar pentru hotel inca nu a fost decisa sursa de finantare.

Am initiat acest proiect intrucat romanii din zona aleg sa mearga in aquapark-urile din Ungaria, de la Hajduszoboszlo si Debrecen, cele mai apropiate de granita cu Romania", spun reprezentantii primariei.

Potrivit acestora, proiectul tehnic si studiul de fezabilitate al acestor proiecte au fost finalizate. Totodata, constructia aquapark-ului ar putea dura 24 de luni din momentul atribuirii contractului. De asemenea, investitiile planificate in statiunea Baile Felix din acest an se ridica la aproape 2 milioane lei.

"Investitiile vizeaza modernizarea strazilor din statiune, retelele de alimentare cu apa, canalizarea si trotuarele. Sursele de finantare vor fi bugetul local si bugetul de stat", potrivit informatiilor transmise de Primaria Sinmartin.

Altfel, reprezentantii Primariei Sinmartin spun ca nu au o estimare valorica a lucrarilor ce sunt necesare a se realiza in statiune, dar ca in Baile Felix ar trebui facute investitii in infrastructura rutiera (strazi, trotuare, alei, locuri de parcare), infrastructura edilitara (retele de alimentare cu apa si de canalizare), precum si in locuri de relaxare. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#aquapark, #baile, #felix, #hotel , #Stiri Turism