Banca Mondiala ne-a facut strategie de dezvoltare economica pentru Delta Dunarii

Joi, 17 Iulie 2014, ora 08:40
2302 citiri
Banca Mondiala ne-a facut strategie de dezvoltare economica pentru Delta Dunarii

Reprezentanti ai Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism s-au intalnit, miercuri, cu Hannah Messerli si Milena Nikolova, specialisti in dezvoltarea turismului in cadrul Bancii Mondiale pentru a elabora, impreuna cu autoritatile publice din Tulcea, o strategie de dezvoltare economica pentru Delta Dunarii.

"Obiectivul nostru principal este sa conservam patrimoniul natural al Deltei Dunarii, sa dezvoltam turismul si activitatile adiacente fara a aduce prejudicii ecosistemului", a spus George Constantin Brezoi, secretar de stat la DIMMMAT.

Intalnirea a fost solicitata de reprezentantii Bancii Mondiale in urma realizarii unui studiu conform caruia cea mai profitabila activitatea economica in regiunea Deltei Dunarii este turismul.

Pornind de la acest studiu, pentru a utiliza turismul ca instrument de dezvoltare economica trebuie armonizata strategia regionala in domeniul turismului cu politica nationala.

"Din punctul meu de vedere, un hotel cu o capacitate de 200 de camere are in medie 50 - 60 de angajati in sezon, pe cand 200 de case asigura cazare pentru acelasi numar de turisti si, in acelasi timp, asigura autoangajarea a cel putin 400 de oameni pe tot parcursul anului. Mai mult, veniturile realizate de localnici, prin aceste activitati antreprenoriale, vor contribui la dezvoltarea economica a regiunii. De aceea sustin formarea antreprenoriala a localnicilor, care pot dezvolta, pe baza infrastructurii deja existente, activitati de cazare si agrement - plimbari cu barca, pescuit, dezvoltarea turismului gastronomic", a precizat George Constantin Brezoi.

Rezultatul acestei colaborari il reprezinta elaborarea unui plan concret de masuri si actiuni ce vor fi incadrate ca proiecte de finantare nerambursabila europeana pentru dezvoltarea integrata a intregii regiuni si a sectoarelor economice din zona.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#dezvoltare economica Delta Dunarii, #dezvoltare turism, #Delta Dunarii destinatie turistica , #Stiri Turism