Boagiu: Constanta ar putea deveni al doilea port din Europa

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 17:08
1632 citiri
Boagiu: Constanta ar putea deveni al doilea port din Europa

Ministrul transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu, a avut joi o serie de intalniri cu ambasadori ai statelor membre UE, una dintre temele atinse in cadrul discutiilor fiind aceea a dezvoltarii portului Constanta ca poarta de intrare estica in Europa, informeaza MTI, informeaza NewsIn.

Astfel, in cadrul discutiilor cu ambasadoarea Olandei, Tanya Van Gool, subiectul dezvoltarii portului Constanta a fost atins din perspectiva parteneriatului cu portul Rotterdam, cele doua parti discutand despre elaborarea unui memorandum de intelegere intre cele doua porturi prin care sa fie urmarite o serie de obiective clare, urmand a fi transmise propuneri din partea Portului Rotterdam.

"Ministrul Anca Boagiu a reamintit ca abordarea europeana in domeniul politicii navale are in vedere asigurarea unor conexiuni rapide intre porturi si a punctat Strategia Dunarii si Via Carpatia ca doua instrumente prin care Romania poate maximiza potentialul portului Constanta in regiune, astfel incat acesta sa devina al doilea port din Europa dupa Rotterdam ca dezvoltare", se spune im comunicatul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI).

In cadrul discutiilor cu ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, acesta a subliniat ca portul Constanta are un potential important pentru dezvoltarea economica a regiunii, argumentand ca, pentru maximizarea acestui potential, Romania trebuie sa modernizeze infrastructura feroviara si rutiera spre portul Constanta.

Acesta a precizat ca noul guvern de la Londra doreste sa aiba un rol activ in Europa, iar Romania este vazuta ca un partener important si apropiat al Marii Britanii.

La randul sau, ministrul Anca Boagiu a reamintit ca, pana la sfarsitul lui 2011, va fi posibil sa se circule pe autostrada pe intreaga ruta Pitesti-Bucuresti-Constanta si pe linia feroviara Bucuresti Nord-Constanta.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#boagiu, #constanta, #port, #potential , #Stiri Turism