British Airways a afisat cea mai mare pierdere semestriala din istorie

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 13:31
1408 citiri
British Airways a afisat cea mai mare pierdere semestriala din istorie

Transportatorul aerian British Airways a afisat vineri cele mai slabe rezultate semestriale din istorie, din cauza scaderii numarului de pasageri si a randamentelor, si a anuntat ca va disponibiliza alti 3.000 de angajati pana la sfarsitul acestui an fiscal, potrivit Wall Street Journal, informeaza NewsIn.

Compania aeriana britanica a inregistrat in semestrul ce s-a incheiat la 30 septembrie o pierdere neta de 217 milioane lire, dupa o pierdere de 49 milioane lire in aceeasi perioada a anului trecut. Pierderea operationala a fost de 111 milioane lire, dupa un profit de 140 milioane lire anul trecut.

Veniturile au scazut cu 14%, la 4,1 miliarde lire, de la 4,75 miliarde lire, ca urmare a ieftinirii biletelor.

Calculate la un curs valutar constant, veniturile au scazut cu 20%.

Venitul mediu pe loc ocupat, pentru fiecare kilometru zburat, a scazut cu 12% in primul semestru, la 5,99 pence, de la 6,82 pence in aceeasi perioada a anului trecut.

British Airways va reduce capacitatea zborurilor pe timp de iarna cu 6%, in contextul in care initial prevedea o reducere de 5%.

Grupul a mai anuntat ca a disponibilizat deja 1.900 de angajati si ca intentioneaza sa suprime alte 3.000 de locuri de munca pana la 31 martie. In prezent, compania, are 38.704 salariati. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#British Airways, # profit, # companie, # pierderi , #Stiri Turism