Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Busteni: Doua partii noi, investitie de 3,7 milioane lei

Busteni: Doua partii noi, investitie de 3,7 milioane lei


Doua partii noi, o instalatie pentru inzapezire artificiala si un sistem de iluminat nocturn au fost inauguratela Busteni, investitii estimate la 3,7 milioane lei.

"Odata cu noile dotari, domeniul schiabil din statiune isi dubleaza practic suprafata. Investitia a fost realizata cu fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) si cu fonduri de la bugetul de stat prin Programul "Schi in Romania", finantarea fiind derulata prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT)", se precizeaza intr-un comunicat MDRT.

Noua partie de schi, Kalinderu 2, are o lungime de 1,2 kilometri si un grad de dificultate mediu spre greu. Partia este dotata si cu un sistem de inzapezire artificiala care va asigura conditii propice pentru schi chiar si in perioadele cu putine precipitatii.

De asemenea, a fost amenajata si o partie pentru sanie in lungime totala de 250 de metri.

In cadrul aceleasi investitii, vechea partie de schi, Kalinderu 1, a fost dotata cu un sistem de iluminat nocturn.

Potrivit MDRT, in ultimii doi ani au fost construite 12 partii noi si au fost extinse si reamenajate alte in jur de 15 partii. De asemenea, au fost construite noua instalatii noi de transport pe cablu (telegondole, telescaune etc.) si 21 de sisteme de producere a zapezii artificiale.

Printre investitiile in statiunile montane derulate de MDRT se afla si cele necesare organizarii in Romania a viitoarei editii de iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care se va desfasura pe Valea Prahovei in februarie 2013.

Astfel, este vorba de extinderea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei cu peste 40 de kilometri de partii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sarituri cu schiuri si a anexelor (instalatii de transport, tribune, parcari s.a.).

In plus se urmareste amenajarea a doua trasee de biatlon cu utilizare permanenta iarna-vara, construirea a trei instalatii noi de transport pe cablu, construirea a doua patinoare noi, dotarea cu instalatii de inzapezire artificiala a tuturor partiilor din zona si amenajarea unui lac de acumulare pentru inzapezire.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 3525 ori