Castigatorul Festivalului de la Roma, prezent la DaKINO

Vineri, 10 Noiembrie 2006, ora 13:42
978 citiri

Aproape 100 de filme, din peste 34 de tari, printre care si castigatorul marelui premiu la festivalul de la Roma, "Self Medicated", vor fi difuzate la ce-a de-a XVI-a editie a Festivalului International de Film DaKINO, dintre care 20 sunt productii romanesti.In competitia de la DaKINO au fost inscrise 350 de scurtmetraje, iar din cele 60 de productii romanesti ce au intrat in competitie au fost ramas in concurs 20.

Editia 2006 a DaKINO va aduce la Bucuresti castigatorul marelui premiu la Festivalului de Film Independent de la Roma, "Self Medicated", in regia lui Monty LAPICA. Filmul are un palmares de aproximativ 35 de premii la festivaluri internationale. Pelicula este inspirata din fapte reale si spune povestea unui tanar de 17 ani, incapabil sa treaca peste pierderea neasteptata a tatalui sau.

Productia, desemnata cel mai bun documentar la Festivalul International de Film de la Karlovy Vary, "Life in Loops", in regia lui Timo Novotny va rula si ea la editia din acest an a DaKINO. Regizorul va face parte din juriul de documentar al festivalului. Pelicula este construita ca un remix al filmului "Megacities" din 1997 si prezinta viata ascunsa a catorva metropole din lume ca Tokyo, Mexico City, New York sau Moscova.

Un alt film ce va fi difuzat la Bucuresti este pelicula produsa de Wim Wenders, "The House is Burning". Productia, regizata de Holger Ernst, a fost difuzata pentru prima data la Festivalului de la Cannes, in afara competitiei. "Festivalul International de Film DaKINO nu este un Festival al blockbusterelor, ceea ce se urmareste prin DaKINO nu este succesul de box-office, ci prezentarea mesajului cinematic in forma sa cea mai pura, nealterata", a mentionat, intr-un comunicat de presa, presedintele Fundatiei DaKINO, Dan Chisu. "Daca Festivalul ar fi o persoana, cuvantul care i-ar descrie cel mai bine avatarul ar fi 'original'", a adaugat Chisu.

Anul acesta Festivalul va fi gazduit, in perioada 23-26 noiembrie, de Complexul Auditorium de la Muzeul National de Arta al Romaniei si de Cinema Scala, si va avea, ca in fiecare an, doua sectiuni: fictiune si documentar. Conform regulamentului, filmele de la sectiunea fictiune nu pot depasi 30 de minute, in timp ce documentarele nu vor depasi 50 de minute.

NewsIn

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...