Cate " parale " fac tichetele Elenei Udrea ?

Miercuri, 20 Mai 2009, ora 23:06
2779 citiri
Cate " parale " fac tichetele Elenei Udrea ?

Anul acesta se vor vinde tichete in valoare de 60, 80 milioane de euro, a declarat Cornel Gaina, Presedintele complexului Cormoran din Delta Dunarii.

Urmareste interviul video aici

Cele mai multe firme de turism nu au semnat contracte cu emitentii de tichete, nemultumite de comisioanele cerute de acestea. Cum comentati? Sunt prea mari comisioanele?

Da, sunt mult prea mari ! Am incercat sa discutam cu mai multe dintre societatile care emit aceste tichete. Speram sa le convingem ca, pentru moment, este prea mult.

Angajatii companiilor care au ales metoda implementata de Ministerul Turismului nu pot merge in concediu, decat prin agentiile care au contracte cu emitentul acelui tichet si nu se pot caza, decat la un hotel care a semnat un contract cu firma emitenta. Nu cumva acest proiect contine o doza cam mare de nerealism ?

Nu. Legea spune ca aceste tichete de vacanta pot fi utitlizate la toate unitatile omologate de Ministerul Turismului. Afilirea la acest program este o procedura de durata, dar, chiar daca nu vor avea contracte,  in momentul in care vor avea clienti veniti cu aceste tichete de vacanta, pot suna la emitent si  se pot asocia, in doua minute, pe email.

Cum se va reflecta noul proiect al Ministerului Turismului, tichetele de vacanta, in calitatea serviciilor hotelierilor si agentiilor?

Cand cumparati un sapun, are un pret, cand cumparati 100 au altul. Tichetele de vacanta vor creste volumul incasarilor in turism, rentabilitatea unitatilor hoteliere si  competitia intre unitatile omologate de catre Ministerul Turismului.  Implicit, vor duce si la o mai buna calitate a serviciilor.

Ne bazam pe  vechea zicala, « capra vecinului ». Daca Pensiunea Albinuta va avea clienti cu tichete de vacanta multumiti, ce nu vor sa mearga la Pensiunea Ursul, atunci aceasta din urma va vrea sa isi imbunatateasca serviciile.

Va creste numarul de investitii in zonele de interes turistic ?

Va creste, dar, ca de obicei, nu se poate face de pe o zi pe alta. De-abia la sfarsitul anului, cand vom vedea incasarile totale din turism, de-abia atunci vom putea spune despre ce este vorba.  Anul acesta,  nu doar incasarile, ci si criza, dobanzile bancare, nu te indeamna  sa investesti!

Vor trece companiile printr-o perioada grea, desi isi pot deduce cheltuielile ?

Fiecare isi va face socotelile si bugetul. In perioada de criza, unii se adapteaza, altii nu. Suntem intr-o tara in care competitia e libera.

Cam cati bani vor ajunge la bugetul de stat din aceste vacante ale romanilor, prin tichete ?
In primul rand calculam cate tichete de vacanta se vor vinde anul acesta. Eu am estimat ca se vor vinde tichete de 60 - 80 milioane de euro.

Interviu realizat de Oana Dumitroiu

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#elena, #parale, #pensiune, #tichete, #turisti, #udrea , #Stiri Turism