Ce sunt sfatuiti sa faca turistii romani, in strainatate

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 23:49
2201 citiri
Ce sunt sfatuiti sa faca turistii romani, in strainatate

MAE ofera sfaturi pentru romanii care isi fac sarbatorile de iarna in strainatate, cei care calatoresc in Italia fiind sfatuiti sa fie discreti si sa se comporte firesc, in timp ce, in Spania, romanii trebuie sa nu isi lase copiii nesupravegheati, potrivit Mediafax.

Bulgaria

Romanii care calatoresc in Bulgaria trebuie sa plateasca la intrarea pe teritoriul acestei tari o taxa de drum, dar trebuie sa stie si ca politia locala suspenda cu usurinta permisele de conducere.

De asemenea, romanii trebuie sa tina cont ca se fura masini, dar si ca este bine sa evite calatoriile si stationarea pe drumurile publice din Bulgaria pe timpul noptii, existand un risc crescut de a fi victime ale jafurilor.

Egipt

MAE le atrage atentia romanilor care vor pleca in vacanta in Egipt ca suma maxima de bani permisa la intrarea/iesirea din tara este de 10.000 de dolari.

De asemenea, este interzisa intrarea/iesirea din Egipt cu sume mai mari de 1.000 lire egiptene.

Turistii romani trebuie sa mai tina cont si de faptul ca este interzisa cu desavarsire scoaterea din Egipt a fragmentelor de corali si a scoicilor marine, acestea fiind considerate de autoritatile egiptene obiecte de contrabanda.

Vanarea crocodililor precum si comercializarea acestora (vii sau impaiati) sunt strict interzise in Egipt, mai avertizeaza MAE, care atrage de a semenea atentia eventualilor turisti interesati ca traficul de droguri este pedepsit foarte aspru, putandu-se ajunge la pedeapsa cu moartea.

De asemenea, macul este considerat, in Egipt, substanta halucinogena, precizeaza MAE.

Franta

Turistii romani care vor petrece vacanta de iarna in Franta, trebuie sa stie ca, in cazul unui control de politie, trebuie sa fie prezentate documentele autovehiculului, permisul de conducere, certificatul de asigurare si trebuie sa se permita autoritatilor sa controleze starea autovehiculului: functionarea farurilor, gradul de uzura a pneurilor, starea generala a masinii.

De asemenea, potrivit sfaturilor MAE se pedepseste conducerea sub influenta alcoolului cu doi ani de inchisoare si 4500 de euro amenda in situatia unei alcoolemii in sange egala sau superioara cu 0,80 grame/litru sau 0,40 miligrame/litru in aerul respirat sau a substantelor clasificate ca droguri usoare (aceeasi pedeapsa care poate ajunge la 3 ani de inchisoare si 9000 de euro amenda daca s-au consumat si bauturi alcoolice).

Grecia

In Grecia, regulamentul vamal contine reglementari similare cu ale celorlalte tari membre ale Uniunii Europene, existand limitele cantitative pentru anumite produse - maximum 200 de tigari,un litru de bauturi alcoolice si 50 de grame de parfum.

De asemenea, turistii sunt informati ca orice persoana care incearca sa iasa din Grecia cu obiecte antice risca sa primeasca o pedeapsa intre o luna si cinci ani de inchisoare.

Italia

Turistilor romani care calatoresc in Italia li se recomanda sa aiba un comportament "cat mai discret si firesc".

"In acest sens, evitati certurile sau contradictiile cu localnicii, comportamentele stridente care atrag atentia, violentele de orice fel, conflicte cu reprezentantii organelor de ordine", scrie MAE.

Marea Britanie Turistii care vor petrece vacanta de iarna in Marea Britanie sunt avertizati, printre altele, ca neplata parcarii atrage imobilizarea autovehiculului.

Spania

Eventualii turisti romani din Spania sunt atentuionati sa nu permita deplasarea copiilor minori, daca nu sunt insotiti de un adult responsabil pentru grija acestuia.

"Legislatia Spaniei este foarte severa in ceea ce priveste regimul minorilor.

Copiii minori (sub 18 ani) gasiti neinsotiti de autoritatile spaniole pot fi luati imediat in custodia serviciilor sociale si nu pot fi incredintati parintilor sau tutorilor legali decat in baza unei hotarari judecatoresti emisa de instanta spaniola competenta", sustine MAE.

Thailanda

Turistii care se vor deplasa in Thailanda sunt atentionati cu privire la existenta legii lese majeste, care este aplicata cu multa strictete si prevede pedepse grele privative de libertate in cazul in care se apreciaza ca se aduc insulte regelui sau membrilor familiei regale.

"Va recomandam sa acordati o atentie sporita in momentul recurgerii la serviciile taximetristilor.

Majoritatea dintre ei nu cunosc limba engleza, dar cu toate acestea nu refuza cursa. De aceea, va recomandam sa prezentati adresa de destinatie in limba thai", mai atrage MAE atentia.

Tunisia

In Tunisia este bine ca turistii romani sa evite cartierele marginase, zonele vechi sau zonele aglomerate care nu sunt cuprinse in brosurile turistice, precum si deplasarile in zonele desertice ale Tunisiei fara ghid calificat recomandat de agentiile de turism.

"Nu pastrati in camera de hotel bunuri de valoare, electronice sau bani. Pastrati lucrurile de valoare numai in seiful hotelului", avertizeaza MAE eventualii turisti romani din Tunisia.

Turcia

Romanii care vor face sarbatorile in Turcia si care se deplaseaza cu autoturismul sunt sfatuiti sa nu stationeze mai mult decat este necesar in parcarile ce se afla pe autostrada Edirne-Istanbul sau pe autostrada ce face legatura intre Istanbul si Ankara.

"Este recomandat ca atunci cand achizitionati un obiect de arta, sa solicitati factura si un certificat care sa ateste ca acel obiect poate fi exportat. In cazul in care comerciantul nu il poate furniza, adresati-va in acest sens celui mai apropiat muzeu", avertizeaza MAE.

Ministerul sfatuieste de asemenea cetatenii romani care se afla in Istanbul sa ocoleasca pe cat posibil, in timpul noptii, zonele Aksaray si Taksim.

Nu in ultimul rand, turistii romani trebuie "sa acorde respectul cuvenit personalitatii si memoriei lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne", orice ofensa fiind pedepsita de legea penala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
7 cursuri de formare profesională pentru antreprenori determinați să obțină succes
Un antreprenor de succes este un antreprenor atent la detalii, care prețuiește calitatea mai mult ca orice în businessul său și care învață de fiecare dată ceva nou, indiferent că se...
#turisti, #romani, #strainatate, #sfaturi , #Stiri Turism