Cele mai bune destinatii pentru vara lui 2011

Joi, 23 Iunie 2011, ora 18:01
2694 citiri
Cele mai bune destinatii pentru vara lui 2011

Printre cele mai bune locatii in care iti poti petrece vacanta, anul acesta, se numara districtul canadian Muskoka, Insulele San Juan sau Parcului National Glacier Bay, din Alaska, potrivit unui clasament intocmit de National Geographic, care prezinta, pentru fiecare in parte, principalele activitati turistice.

Muskoka

Districtul Muskoka, aflat in partea de vest a Canadei, se afla la aproximativ 90 de kilometri nord de Toronto. Regiunea a atras turistii de mai bine de un secol, multumita ofertei generoase de activitati.

Cu  17 orase istorice, sute de kilometri de litoral si plaje fine, nenumarate cascade si lacuri, Muskoka a fost selectata, de National Geographic, pe prima pozitie in topul celor mai bune destinatii de vacanta, pentru vara aceasta.

Piscurile de granit din Parcul Algonguin Provincial limiteaza la est Muskoka, in timp ce partea de vest este delimitata de cele peste 30.000 de insule din Arhipelagul Georgian Bay.

Daca vrei sa petreci o vacanta alaturi de familie,cea mai buna locatie ramane, conform publicatiei amintite, Pow-Wow Point Lodge, un complex turistic care ofera servicii all inclusive.

Insulele San Juan

Vara in Insulele San Juan din Washington poate fi caracterizata, pe scurt, de doar trei elemente: de vreme, de balene si de apa. Vremea permanent insorita se datoreaza reliefului, care garanteaza multe zile calde, fara precipitatii, pe toate cele patru insule:

San Juan, Orcas, Lopez si Shaw.

Printre principalele activitati pe care le poti face aici se numara o excursie in Parcul Kiln Lime, observarea balenelor orca sau inchirierea unui caiac.

Insulele sunt accesibile in urma unui zbor cu avionul, de la Seattle, a carui durata nu depaseste 45 de minute.

Alternativa ar fi traseul traditional, cu vaporul, care parcurge coasta Salish pana la San Juan. Feriboturile sunt foartea glomerate pe timpul verii, asa ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare.

Parcul National Glacier Bay

Ghetarii acopera aproximativ o treime din suprafata Parcului National Glacier Bay din Alaska. Intreaga regiune cuprinde nu mai putin de 3,2 milioane de acri si a fost inclusa atat in Patrimoniul Mondial, cat si in lista ariilor protejate, cu statut de rezervatie naturala.

Printre cele mai spectaculoase exemplare ale florei si faunei prezente aici se numara: balenele cu cocoasa, elani si nu in ultimul rand, caprele de munte. De la mijlocul lunii mai pana in septembrie, poti face o croaziera prin fiordurile adanci si prin padurile de coasta.

De asemenea, ai ocazia sa vezi sapte ghetari masivi cum isi croiesc drum prin apele inghetate.

Localizat la aproximativ 65 de mile de nord-vest de Juneau, Parcul National Glacier Bay este accesibil numai cu o nava de croaziera, cu barca sau prin intermediul unei calatorii cu hidroavionul.

Roatan

Situata la aproximativ 30 de mile nord de continent din Honduras, aceasta destinatie este cautata mai ales de scafandrii.

Roatan reprezinta un  "vis” inconjurat de un recif de corali vii, ce par ca se extind direct pe mal.

Apa este putin adanca, iar eco-sistemul este plin de vietati marine tropicale, care ofera un spectacol gradios privitorilor, aminteste publicatia citata.

La Institutul de Stiinte Marine Roatan, aflat in incinta complexului Anthony’s Key Resort, turistii pot participa la mai multe activitati recreative. Cele mai interesante sunt cele care presupun inotul alaturi de delfini, snorkeling si scuba diving.

Istria

Plajele din statiunea croata Istria au castigat un bine meritat steag albastru,acordat pentru o calitate superioara a apei si pentru servicii ireprosabile.

Desi nu la fel de populara, printre turistii nord-americani, coasta dalmata este apreciata de vizitatorii europeni, inca din perioada Imperiului Austro-Ungar.

Partea de vest este dominata de ape cristaline si golfuri linistite, dar si de prundis alb si tarmuri marginite de pini.

Riviera Medulin, situata in partea de sud a Istriei, ofera 49 zeci de kilometri de plaja, cateva sate cu aspect medieval, marcate de ruine antice.

La sud, spre Capul Kamenjak, curentul este mai puternic si permite practicarea unor sporturi de apa, precum windusurfing sau saritura cu coarda elastica, de pe faleza.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#destinatii vacanta, #top destinatii vacanta, #vacanta, #turisti , #Stiri Turism