Cetatea medievala Sighisoara va fi reabilitata cu 10 mil euro

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 16:56
3037 citiri
Cetatea medievala Sighisoara va fi reabilitata cu 10 mil euro

Cetatea medievala Sighisoara va intra in luna august intr-un program de reabilitare, in valoare de aproape 10 milioane euro, bani ce vor fi alocati din fonduri europene, a declarat pentru NewsIn primarul orasului Sighisoara, Ioan Dorin Danesan.

"Bugetul proiectului privind reabilitarea si revitalizarea ansamblului Cetatii Sighisoara, zona inscrisa in patrimoniul mondial, este de 9.800.000 euro, din care 98% sunt fonduri nerambursabile si 2% este alocat din bugetul local. Durata acestui proiect este de 40 de luni calendaristice cu incepere estimata in luna august 2010", a precizat Ioan Dorin Danesan.

Potrivit acestuia, in Cetatea medievala Sighisoara au fost efectuate, incepand din anul 2007, lucrari de infrastructura prin care au fost reabilitate retele de apa si canalizare precum si reteaua electrica.

De asemenea, fiind un monument istoric de grad zero, s-a impus introducerea in subteran a tuturor cablurilor de curent, telefonie, televiziune si internet. Apoi, in anul 2008, s-a inceput implementarea proiectului privind iluminatul arhitectural, a explicat primarul orasului Sighisoara.

Pentru perioada urmatoare, primaria are in vedere mai multe proiecte, pentru care spera sa obtina finantare, atat din bugetul local cat si din fonduri europene.

Aceste proiecte presupun constructia a inca 160 locuinte pentru tineri prin ANL, construirea de locuinte sociale, construirea unei gradinite, finalizarea peronului si imprejmuirilor Eurogarii, finalizarea constructiei noului stadion, Centrul de Informare si Promovare Turistica, reparatii capitale la Spitalul Municipal, noua parcuri cu locuri de joaca pentru copii, soseaua ocolitoare, precum si restaurarea turnurilor si zidului de incinta in Cetatea Medievala.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#cetate, #medievala, #sighisoara, #reabilitare, #milioane, #euro , #Stiri Turism