Conditii mai stricte pentru inchirierea plajelor incepand din 2007

Sambata, 27 Ianuarie 2007, ora 04:46
953 citiri

Sectoarele de plaja vor fi supuse inchirierii in functie de capacitatile turistice existente, astfel ca cele 14 zone ramase neinchiriate la licitatia din 2006 au fost redimensionate, rezultand 25 de sectoare care vor fi inchiriate inainte de inceputul sezonului estival 2007, se arata intr-un comunicat al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA).

MMGA a modificat si completat vineri Ordinul nr. 222/2006 pentru aprobarea instructiunilor privind organizarea si desfasurarea licitatiei publice pentru atribuirea contractelor de inchiriere a plajelor. Ordinul a fost modificat ca urmare a experientei din anul 2006 privind desfasurarea licitatiilor si constatarii unui interes relativ scazut al investitorilor pentru sectoarele ramase neinchiriate. De asemenea, se impunea stabilirea unor conditii mai clare privind igienizarea suprafetei de plaja inchiriate.

Modificarile se refera la cazul in care, la repetarea licitatiei, se depun doua oferte dar numai una este acceptata. Contractul de inchiriere se incheie cu ofertantul calificat, in conditiile in care oferta tehnico-economica a acestuia indeplineste criteriile minime prevazute in caietul de sarcini.

Noul act normativ stabileste prevederi mai clare pentru igienizarea suprafetei de plaja inchiriata. Operatorii vor avea obligatia sa realizeze un program de curatire si igienizare a plajei in timpul zilei, nu doar la inceputul sau sfarsitul acesteia, executarea zilnica a lucrarilor de nivelare si afanare, colectarea si transportul la gropile de gunoi a corpurilor straine.

Ordinul MMGA prevede obligativitatea ca operatorii sa lase libera cel putin 20 la suta din suprafata inchiriata, pentru ca turistii sa-si poata aseza propriile accesorii, conform planului de amenajare. Ordinul impune operatorilor amenajarea suprafetei de plaja inchiriata pana la data deschiderii oficiale a sezonului estival.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...