Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contracte de finantare prin POR de 68 mil. lei, pentru proiecte in Targu-Jiu

Contracte de finantare prin POR de 68 mil. lei, pentru proiecte in Targu-Jiu

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Razvan Murgeanu a semnat vineri 3 contracte de finantare prin Programul Operational Regional (POR), axa 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere" si au o valoare totala de 68,2 milioane lei, relateaza NewsIn.

"Proiectele sunt incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al orasului Targu-Jiu si au o valoare totala de 68.203.194 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 51.795.821 lei.

La semnarea celor trei contracte au mai participat primarul municipiului Targu-Jiu, Florin Carciumaru, si directorul al Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu", potrivit unui comunicat emis vineri de MDRT.


Astfel, proiectul "Sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei in scoli" vizeaza achizitionarea si instalarea de echipamente necesare pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii.


Valoarea totala a acestuia este de 474.350 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 374.889 lei (98% din valoarea eligibila a proiectului).


Proiectul "Modernizare strazi in Municipiul Targu-Jiu - etapa II/2" are ca scop crearea si modernizarea spatiilor publice urbane - strazi, trotuare, scuaruri, zone pietonale si poduri din zona de intervenie a planului integrat - cu o lungime totala de 11,235 km si o suprafata de 130.291 mp.


Planul de investitii prevede lucrari in cartierele Tismana, Bicaz, Panduras, Preajba, Narciselor, Calea Severinului si Calea Bucuresti.


Valoarea totala a proiectului este de 58.922.423 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 46.729.615 lei (98% din valoarea eligibila a proiectului).


Proiectul "Creare si modernizare spatii publice urbane in zona adiacenta strazii Bicaz" isi propune modernizarea si reabilitarea strazilor Bicaz si Hidrocentralei, pe o lungime de circa 1.500 m, inclusiv a retelelor de alimentare cu apa si de canalizare aferente.


Valoarea totala a proiectului este de 8.806.420 lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 4.691.315 lei (98% din valoarea eligibila a proiectului). Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 817 ori
Citeste mai multe desprecontracte finantare mdrt