Corina Martin: Legea voucherelor de vacanta va revigora industria romaneasca a turismului

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 08:48
2847 citiri
Corina Martin: Legea voucherelor de vacanta va revigora industria romaneasca a turismului

Legea voucherelor de vacanta va aduce mai multi turisti in destinatiile din Romania si, implicit, mai multe venituri in unitatile de cazare si alimentatie publica, se arata intr-un comunicat al Federatiei Asociatiilor de Promovare din Romania (FAPT).

"Salutam decizia de adoptare a Legii voucherelor de vacanta, proiect sustinut de intreaga industrie, pentru care ANAT si FAPT lupta inca din 2009. Legea voucherelor de vacanta va aduce mai multi turisti in destinatiile din Romania si, implicit, mai multe venituri in unitatile de cazare si alimentatie publica. De 5 ani, nu am incetat sa facem lobby pentru a sustine turismul romanesc si iata ca astazi Legea voucherelor de vacanta a trecut de Parlament. Angajatii regiilor si companiilor de stat vor primi obligatoriu vouchere de vacanta si nu prime in bani", a declarat Corina Martin, presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare din Romania.

Angajatorii privati sunt, de asemenea, stimulati sa ofere vouchere de vacanta angajatilor, in loc de bani, datorita impozitarii reduse a acestora, comparativ cu impozitul mare pe fondul de salarii.

Deputatii au adoptat marti proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr. 8/2009 privind acordarea de tichete de vacanta care vor fi suportate integral de angajator.

Proiectul, adoptat cu 215 voturi "pentru", 7 "impotriva" si 100 abtineri, prevede ca pentru salariat tichetele de vacanta sunt scutite de plata impozitului pe venit si a asigurarilor sociale aferente, iar sumele corespunzatoare voucherelor vor fi deductibile pentru angajator la calculul impozitului pe profit, in limita a sase salarii minime pe economie, garantate, pentru fiecare angajat, pe an calendaristic.

Tichetele de vacanta pot fi acordate de angajator, acesta nefiind obligat, ci doar stimulat sa le includa in pachetul salarial.

Aceste vouchere vor fi acceptate numai de structurile de primire turistice sau agentiile de turism autorizate de Ministerul Turismului si utilizate doar pentru achizitionarea de servicii turistice pe teritoriul Romaniei.

Autoritatea Nationala pentru Turism emite aceste vouchere, iar angajatul care beneficiaza de vouchere de vacanta nu mai beneficiaza in cursul anului fiscal de bilete de odihna. Valorile nominale permise pentru voucherele de vacanta sunt: 10, 20, 30, 40 si 50 lei.

Proiectul de lege va fi propus sefului statului pentru promulgare, Camera Deputatilor fiind for decizional in acest caz.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#lege vouchere vacanta, #tichete vacanta, #vouchere vacanta , #Stiri Turism