Destinatii pentru amatorii de licori speciale

Marti, 31 Iulie 2007, ora 14:14
1371 citiri
Destinatii pentru amatorii de licori speciale

Pentru unii impatimiti ai vinului, sa cumpere sticle scumpe sau sa mearga la expozitii si concursuri de specialitate nu e de ajuns. Cei cu dare de mana doresc sa guste licorile preferate in zonele unde acestea sunt produse, chiar daca aceasta inseamna sa calatoreasca in Africa de Sud, Chile, Spania sau Statele Unite.

Paso Robles, California, SUA

Aceasta regiune este cea de-a treia mare concentratie de podgorii din Statele Unite si este faimoasa pentru soiurile cabernet sauvignon, merlot si syrah produse aici. Cele 200 de podgorii sunt asezate de-a lungul celor doua autostrazi principale, 46 East and 46 West. Printre cele mai cunoscute sunt Podgoria, pentru amestecul de cabernet, Vina Robles - pentru syrah-ul sau din 2002 - si J. Lohr pentru cuvee.

Unde sa stati: situat pe proprietatea Podgoriei Justin, Just Inn ofera patru apartamente cu tavane pictate cu fresce si cu bai din marmura. Pentru explorarea regiunii vi se ofera biciclete.

Bordeaux, Franta

Bordeaux este una dintre cele mai cunoscute regiuni viticole din lume, iar aceasta faima i-a fost adusa de soiurile de cabernet, merlot si sauvignon cultivate aici. Pana nu demult, castelele locale nu erau deschise vizitatorilor, insa acum se pot vizita Chateau Pavie si Chateau Belair, care se afla in satul preistoric St. Emilion. De asemenea, vizitati Chateau d'Yquem pentru vinurile sale de desert si Chateau Mouton Rothschild pentru cabernet sauvignon.

Unde sa stati: Cea mai populara locatie este Grand Hotel, care se gaseste in centrul regiunii. Cele 150 de camere sunt echipate cu televizoare cu ecran lat si ofera o priveliste a podgoriilor. piemonte.jpg

Piemonte, Italia

Aceasta zona deluroasa este patria strugurelui Nebbiolo, din care se fac vinurile rosii Barolo si Barbaresco, binecunoscute pentru aromele de trufe, cirese si prune. Podgoriile sunt situate pe dealurile Langhe. Printre principalii producatori se numara Gaja - care produce Sperss Nebbiolo Langhe, Bruno Giacosa - faimoasa pentru Barberesco Santo Stefano, si Pio Cesare, o podgorie de familie, care dateaza din 1881.

Unde sa stati: Turin Palace Hotel, o cladire de secol 18, care se afla in Piazza San Carlo. Apartamentele sunt decorate cu mobila veche italiana si cu antichitati.

Marlborough, New Zealand (pe South Island)

Specialitatea zonei sunt vinurile sauvignon blanc, cu arome de fructe. Podgoriile sunt asezate de-a lungul raului Wairau, sunt inconjurate de dealuri inverzite si privesc spre muntele Tapuaenuku. Printre cele mai cunoscute plantatii de vita-de-vie din zona se numara Cloudy Bay si Wairau River Wines. Pentru riesling, mergeti neaparat la Fromm Winery-La Strada.

Unde sa stati: Old St. Mary's Convent, o fosta manastire, cu cinci camere ale caror ferestre dau spre podgorii.

Rioja, Spania

Vinurile de aici se fac in principal din Tempranillo, un strugure rosu, si au arome fine de nuca de cocos si vanilie. Plantatiile sunt imprastiate de-a lungul raului Ebro. Printre vinurile cele mai de calitate sunt Gran reserva, vechi de cinci ani, precum si 904 Alta, din podgoria La Rioja Alta. Bodegas Roda, infiintata in 1991, este o alta plantatie care merita incercata.

Unde sa stati: Los Agustinos este o manastire din secolul al 14-lea, transformata intr-un hotel cu 62 de camere cu conexiune wireless la internet, teren de golf si sala de gimnastica.

Cape Town, Africa de Sud

Zonele viticole Stellenbosch, Paarl si Constantia se afla toate la maximum 3 ore de condus de Cape Town. Prima dintre ele se afla in apropiere de raul Eertse si are soiuri bogate, cum ar fi cabernet sauvignon-ul produs la podgoria Annandale, infiintata in secolul 17. In Paarl se afla producatori de shyrah, cum ar fi Mellasat, iar in Constantia gasim producatori de vinuri albe.

Unde sa stati: Ellerman House, o proprietate cu vedere la Golful Bantry Bay si cu 11 camere.

capetown.jpgSambuca di Sicilia, Italia

In Sicilia se face vin de mii de ani, iar mare parte din productie este facuta din struguri indigeni, cum ar fi Primitivo si Aglianico (rosii), sau Fiano (alb). Podgoria Arancio face vinuri indigene ca Nero D'Avola si Grillo, precum si din soiuri internationale, ca syrah. Merita sa vizitati Vigneti Zabu pentru vinul indigen facul din strugurele Inzolia, precum si Planeta, pentru o selectie mare de vinuri vechi, atat indigene, cat si internationale.

Unde sa stati: Baglio San Vincenzo este o vila cu 12 camere cu vedere spre peisajul rural sicilian.

Monticello Wine Trail, Charlottesville, Virginia, SUA

Cele 21 de vinarii din zona, care produc atat vinuri rosii, cat si albe, sunt incadrate de muntii Blue Ridge. Aceasta este cea mai veche regiune viticola din Statele Unite. Daca vreti vinuri asemanatoare cu cele de Bordeaux, vizitati Kluge Estate Winery and Vineyard. Pt chardonnay, Jefferson Vineyard (Thomas Jefferson a fost investitorul initial!) e perfecta.
Unde sa stati: Keswick Hall este o proprietate construita in stil englez, cu 48 de camere care au vedere spre zona rurala.

Wachau, Austria

Aceasta zona pitoreasca, care se intinde de-a lungul Dunarii, are plantatii de vita-de-vie abrupte si livezi de caise. Vizitatorii pot explora zona pe bicicleta sau cu barca. Wachau este faimoasa pentru riesling-urile sale, care pot fi gustate in vinarii ca Jamek. Vizitati vinaria Franz Hirtzberger pentru a incerca Federspiel, si podgoria Eigl pentru pinot noir.

Unde sa stati: Hotel Imperial este un fost palat din secolul 19, care a fost transformat intr-un hotel de 138 de camere.

Maipo, Chile

Maipo se afla la 45 de minute de condus de Santiago, este flancata de Anzi monticelo.jpgsi este faimoasa pentru cabernet sauvignon-ul produs aici. Vizitati locurile unde se produc marci celebre, ca Melchor sau Altazor. De asemenea, opriti-va si la Errazuriz, o vinarie veche de 128 de ani, respectata pentru cabernet sauvignon si merlot.

Unde sa stati: Hotelul Ritz-Carlton are 205 camere cu priveliste spre oras si spre munti.

Bloombiz

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...