Dixie Chicks, cinci premii Grammy

Luni, 12 Februarie 2007, ora 09:47
984 citiri

Trioul country Dixie Chicks a obtinut duminica la Los Angeles nu mai putin de cinci premii Grammy, dintre care unul pentru albumul anului, pentru 'Taking the Long Way', potrivit AFP si AP.

Trofeele pentru cea mai mai buna piesa (decernat autorilor) si single-ul anului 'Not Ready To Make Nice', melodie scrisa in raspuns la o virulenta campanie conservatoare dusa impotriva formatiei pentru ca l-a criticat pe presedintele George W. Bush, au mers tot la Dixie Chicks. 'Taking the Long Way' a obtinut si premiul pentru cel mai bun album country - o ironie tinand cont de faptul ca membrii formatiei au afimat ca nu se mai considera artisti country.

'Cred ca oamenii isi utilizeaza libertatea de expresie in aceasta seara cu toate aceste premii', a declarat cantareata Natalie Maines.

Ceilalti pretendenti la premiul Grammy pentru albumul anului erau Gnarls Barkley, John Mayer, Red Hot Chili Peppers si Justin Timberlake.

Favorita la aceasta editie a premiilor Grammy, nominalizata la opt categorii, Mary J. Blige a plecat acasa cu trei trofee aproape inca de la inceputul serii. Ea a obtinut premiile pentru cel mai bun album R&B (The Breakthrough, vandut in 2,7 milioane de exemplare in SUA de la sfarsitul lui 2005), cea mai buna piesa R&B ('Be Without You') si cea mai buna cantareata R&B.

Cantareata de 38 de ani a explicat, printre lacrimi, ca se afla pentru prima data intr-o astfel de ipostaza. 'Timp de atasia ani s-a vorbit de mine negativ, insa de aceasta data atatia oameni vorbesc de mine pozitiv. A fost o noapte formidabila pentru mine', a declarat ea.

Formatia Red Hot Chili Peppers a castigat si ea trei premii Grammy, dintre care unul pentru cel mai bun album rock pentru 'Stadium Arcadium'.

Cantareata de muzica country Carrie Underwood, descoperita de emisiunea 'American Idol' a obtinut premiul Grammy pentru revelatia anului. 'Este absolut incredibil. Ador acest gen de muzica', a declarat cantareata de 23 de ani.

Premiul la categoria cea mai buna cantareata pop a fost adjudecat de Christina Aguilera pentru 'Ain't No Other Man', iar cel mai bun artist pot a fost desemnat John Mayer pentru 'Waiting On The World To Change'. Acesta a obtinut si premiul Grammy pentru cel mai bun album pop, 'Continuum'.

Stevie Wonder si Tony Bennett au fost recompensati, de asemenea, cu premiul Grammy pentru cea mai buna colaborare pop, pentru 'For Once in my Life', o piesa scrisa de Wonder la varsta de 17 ani.

Editia de anul acesta a prilejuit si revenirea pe scena dupa 20 de ani a formatiei Police. 'Suntem Police si ne-am intors', a lansat Sting, liderul trioului, inainte de a interpreta celebra piesa 'Roxanne'.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...