Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Elena Udrea: Vrem sa construim locuinte ANL cu fonduri private

Elena Udrea: Vrem sa construim locuinte ANL cu fonduri private


Proiectele din cadrul parteneriatului public-privat pe care le initiaza ANL nu pot fi demarate pana nu primesc avizul Eurostat, care verifica programele de acest gen afecteaza deficitul tarii, a declarat Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Am incercat sa gasim surse alternative de finantare, pentru ca este evident ca la o cerere de minim 100.000 de apartamente la nivel national, nu avem cum sa facem fata cu bugetul pe care il putem aloca. Am introdus parteneriatul public-privat in construirea de locuinte si asteptam avizul Eurostat sa ne spuna ca nu afecteaza deficitul, schema de finantare pe care am ales-o. Noi speram ca incepand cu anul 2012 sa putem finanta construirea de locuinte ANL cu fonduri private", a explicat Elena Udrea.

Ana Maria Toma, sef birou in cadrul directiei de comunicare al MDRT, a explicat ca Eurostat poate sa dea astfel de avize, intrucat are printre atributii si posibilitatea de a verifica daca un program de acest tip afecteaza deficitul unei tari.

Prin proiectul de buget pentru 2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a alocat pentru programul ANL 110 milioane de lei. Din aceasta suma, statul isi propune sa finalizeze 1.500 unitati locative, din 2.500 incepute, a anuntat luni Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii, in cadrul dezbaterilor pe buget, desfasurate in cadrul comisiilor de specialitate.

Bugetul MDRT propus pentru 2012 este de 3,45 miliarde lei, similar cu bugetul de anul anterior (plus 0,28%).

Bugetul MDRT a primit aviz pozitiv, cu voturile coalitiei de guvernare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1204 ori