Elena Udrea: Vrem sa construim locuinte ANL cu fonduri private

Luni, 05 Decembrie 2011, ora 19:03
1582 citiri
Elena Udrea: Vrem sa construim locuinte ANL cu fonduri private

Proiectele din cadrul parteneriatului public-privat pe care le initiaza ANL nu pot fi demarate pana nu primesc avizul Eurostat, care verifica programele de acest gen afecteaza deficitul tarii, a declarat Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Am incercat sa gasim surse alternative de finantare, pentru ca este evident ca la o cerere de minim 100.000 de apartamente la nivel national, nu avem cum sa facem fata cu bugetul pe care il putem aloca. Am introdus parteneriatul public-privat in construirea de locuinte si asteptam avizul Eurostat sa ne spuna ca nu afecteaza deficitul, schema de finantare pe care am ales-o. Noi speram ca incepand cu anul 2012 sa putem finanta construirea de locuinte ANL cu fonduri private", a explicat Elena Udrea.

Ana Maria Toma, sef birou in cadrul directiei de comunicare al MDRT, a explicat ca Eurostat poate sa dea astfel de avize, intrucat are printre atributii si posibilitatea de a verifica daca un program de acest tip afecteaza deficitul unei tari.

Prin proiectul de buget pentru 2012, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a alocat pentru programul ANL 110 milioane de lei. Din aceasta suma, statul isi propune sa finalizeze 1.500 unitati locative, din 2.500 incepute, a anuntat luni Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii, in cadrul dezbaterilor pe buget, desfasurate in cadrul comisiilor de specialitate.

Bugetul MDRT propus pentru 2012 este de 3,45 miliarde lei, similar cu bugetul de anul anterior (plus 0,28%).

Bugetul MDRT a primit aviz pozitiv, cu voturile coalitiei de guvernare.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#ANL 2012, #proiecte noi ANL, #ministerul turismului constructii ANL , #Stiri Turism