Festivalul Medieval transforma Sibiul in "orasul breslelor"

Sambata, 21 August 2010, ora 23:46
2030 citiri
Festivalul Medieval transforma Sibiul in "orasul breslelor"

Vechile mestesuguri ale breslelor vor fi reinviate, in centrul Sibiului, cu ocazia celei de-a zecea editii a festivalului Medieval "Cetati Transilvane", care va reuni mestesugari si cavaleri din toate zonele tarii, dar si din strainatate, potrivit Mediafax.

Potrivit organizatorilor, tema editiei aniversare a Festivalului Mediaval "Cetati Transilvane" sunt breslele medievale, genericul sub care se vor reuni mestesugari, artisti si cavaleri fiind "Fii de breasla!".

"Astfel, in Piata Mare, locatie care devine timp de patru zile "Orasul Breslelor", vor fi montate case de breasla in care dulgheri, fierari, magi, croitori, tesatori, brutari, alchimisti, sapunari, pielari, legatori de carte si olari vor incerca sa readuca in actualitate mestesuguri vechi de breasla", potrivit organizatorilor.

In cadrul festivalului va fi creata o "Piata Medievala", loc in care vor veni din toata tara negustori de fructe si legume, obiecte handmade, remedii naturiste, vinuri, obiecte de anticariat, masti, icoane pictate, obiecte de cult si alte produse.

In plus, Piata Mica din centrul Sibiului devine "Taverna Medievala", locul in care artistii invitati la festival impreuna cu publicul se vor aseza la masa in cele patru zile de festival, iar in Piata Huet ordinele cavaleresti invitate se vor reuni intr-o tabara medievala in care in toate cele patru zile vor face demonstratii de lupte.

La cea de-a zecea editie a festivalului participa, in premiera in Romania, formatii de muzica medievala, companii de spectacole cu specific medieval si scoli de lupte din Slovenia, Serbia, Croatia, Germania si Spania. Acestora li se vor adauga aproximativ trei sute de artisti romani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#festival, #medieval, #sibiu, #bresle , #Stiri Turism