Fonduri europene de 198 milioane lei pentru investitii noi in turism

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 15:09
2545 citiri
Fonduri europene de 198 milioane lei pentru investitii noi in turism

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) urmeaza sa contracteze 269 de proiecte selectate pentru finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), din cadrul Masurii 313 "Incurajarea activitatilor turistice", fondurile europene alocate fiind de 198 milioane lei, potrivit Mediafax.

"Proiecte au fost depuse in sesiunea pentru Masura 313 desfasurata intre 12 octombrie - 6 noiembrie 2009.

Fondurile europene nerambursabile care vor fi acordate acestor proiecte selectate sunt de peste 198 milioane lei", se arata intr-un comunicat al APDRP.

Suma alocata pentru finantarea proiectelor depuse in sesiunea din perioada octombrie - noiembrie a fost de 68 milioane euro.

Pentru Masura 313 au fost depuse, in sesiunea mentionata, 329 de proiecte conforme, cu valoarea totala eligibila de 107,15 milioane de euro.

Finantarea nerambursabila care va fi acordata solicitantilor se refera la realizarea unor activitati diversificate pentru dezvoltarea activitatilor turistice in zonele rurale.

"Astfel, o investitie populara printre solicitantii de finantare este cea legata de construirea sau modernizarea pensiunilor turistice, insa au fost aprobate si proiecte care privesc infiintarea de complexe de bungalow-uri, investitii in activitati recreationale sau in baze recreative de agrement.

Finantarea nerambursabila in cadrul acestei Masuri poate reprezenta pana la 70% din valoarea totala eligibila a investitiei, dar nu va depasi 200.000 de euro", se mai arata in comunicat.

Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Masura 313 sunt micro-intreprinderile, dar si persoane fizice neinregistrate ca agenti economici care se vor angaja ca pana la data semnarii contractului de finantare sa se autorizeze cu un statut minim de persoana fizica autorizata si sa functioneze ca microintreprindere.

De asemenea, beneficiari eligibili pot fi si comunele, prin reprezentantii lor legali, Asociatiile de Dezvoltare Intercomunitara realizate doar intre comune si organizatiile non-guvernamentale, in conditiile in care aplica pentru proiecte de interes public si negeneratoare de profit. 

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#fonduri, # europene, # investitii, # turism , #Stiri Turism