FOTO Vacanta 2014. Care sunt cele mai cautate destinatii

Marti, 31 Decembrie 2013, ora 17:23
2755 citiri
FOTO Vacanta 2014. Care sunt cele mai cautate destinatii

Odata cu Noul An, multi dintre noi incepem sa ne gandim deja la vacanta pentru 2014, iar in topul destinatiilor se afla locuri care a castigat popularitate in urma unor evenimente sau altele care s-au bucurat de atentia vedetelor.

Din nordul Atlanticului, pana in sudul Pacificului, trecand, bineinteles, prin Brazilia, BusinessInsider a realizat un top al destinatiilor turistice.

Cuba

De cand Beyonce si Jay Z au vizitat Cuba, in primavara anului, asceasta tara din Marea Caraibelor a devenit una dintre principalele alegeri ale turistilor.

Dupa ce Cuba a fost o tara deschisa mai mult tarilor comuniste dupa anii '50, schimbarile din mediul politic au inceput sa atraga tot mai multi turisti.

Un exemplu este numarul americanilor care au vizitat aceasta tara si care a ajuns, in 2012, la peste 20.000 de turisti.

Cuba a ramas o destinatie foarte atractiva, mai ales ca nu se fac simtite, inca, tendintele lumii moderne.

Bangkok

Bangkok este unul dintre cele mai vizitate orase din lumem, autoritatile locale anticipand pentru acest an aproape 16 milioane de turisti, ceea ce va face din capitala Thailandei pricipala destinatie turristica din 2013.

Pentru a face fata tenditelor din 2014, autoritatile thailandeze continua sa dezvolte infrastructura turistica. Cateva noi ghoteluri urmeaza sa fie deschise anul viitor in Bangkok, printre acestea numarandu-se si Radisson Blu Plaza Bangkok si Hyatt Place Hotel.

Capitala thailandez este cunoscuta dupa templele buddiste vechi de sute de ani, dar si dupa mancarea traditionala, considerata nu doar foarte buna, ci si foarte ieftina.

In acelasi timp, cazarea turistica este si foarte ieftina, fiind o serie de astfel de hoteluri si pensiuni, dar sunt si hoteluri de lux, cum ar fi Shangri-La, in Bangkok.

Islanda

Dupa ce economia a cazut, in 2008, Islanda a inceput sa se "reconstruiasca", incet dar sigur, in prezent fiind una dintre cele mai apreciate destinatii turistice din Europa.

In capitala tarii, Reykjavik, este Harpa Concert Hall, care a gastigat prestigiosul Mies van der Rohe Award, dar si restaurante, unde sunt servite mancarurile locale, si cluburi.

Pe langa acestea, in capitala este si un nou muzeu interactiv, Aurora Reykjavikik, unde sunt create "Luminile nodrului", aurorele boreale care impresioneaza mult, dar si "Blue Lagoon", un spa impresionant, cu apa termala, care ramane cel mai vizitat obiectiv turistic din Islanda.

Pe langa acestea, Islanda ofera diferite facilitati turistice, in incercarea de a atrage cat mai multi turisti.

Marea Bariera de Corali, Australia

Marea Bariera de Corali, cel mai mare astfel de ecosistem din lume, amplasat pe tarmul provinciei Queensland, Australia, este unul dintre principalele "comori" ale naturii, fiind inclusa in "World Heritage Site" al UNESCO.

Viata marina este foarte diversificata, aici fiind balene, delfini, testoase si peste 1.500 de specii de pesti. Locatia este una dintre cele mai cautat destinatii pentru scufundari subacvatice.

Totusi, reciful este in pericol sa dispara, datorita pescuitului industrial, poluarii si schimbarilor climatice. Desi grupurile de ecologisti incearca sa protejeze reciful, multe voci spun ca este prea tarziu, fiind estimat ca in 50 de ani, jumatate din Marea Bariera de Corali sa dispara.

Brazilia

Anul 2014 este, fara indoiala, anul Braziliei, aici urmand sa se desfasoare, in iunie si iulie, meciurile din Cupa Mondiala la Fotbal, cel mai iubit sport nu doar din Brazilia.

Meciurile se vor desfasura in intreaga Brazilie, din Brasilia si Rio, la Salvador si Sao Paulo. Si, dupa numai doi ani, Rio va gazdui si Olimpiada.

Aceste evenimente au adus multe proiecte prin care autoritatile vor sa intampine milioanele de turisti care vor veni in urmatorii ani.

Printre aceste proiecte se numara si "curatarea" binecunoscutelor cartiere "favela" din Rio, unde violenta este prezenta zilnic, dar si construirea de noi stadioane, hoteluri si restaurante care sa faca fata multimilor asteptate.

Desi unii cetateni ai Braziliei au protestat impotriva acestor prioiecte, sunt multi care considera ca aceste schimbari vor imbunatati si imaginea tarii, dar si viata cetatenilor sai.

Bonus: Spatiu

Pentru cei care isi pot permite, calatoriile in spatiu nu mai sunt doar un vis. Sir Richard Branson a anuntat ca se asteapta sa inaugureze zborurile spatiale, prin Virgin Galactic, in 2014.

Deocamdata, doar cei bogati isi pot permite aceste calatorii, pretul ridicandu-se la 250.000 de dolari pentru o singura persoana.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#vacanta 2014, #destinatii turistice , #Stiri Turism