Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Garda Financiara: amenzi de 1 mil lei pentru lipsa bonurilor fiscale

Garda Financiara: amenzi de 1 mil lei pentru lipsa bonurilor fiscale

Comisarii Garzii Financiare Constanta au dat, in numai o saptamana, amenzi in valoare de peste un milion de lei, iar activitarea mai multor societati economice care detin puncte de lucru pe litoral a fost suspendata, dupa ce s-a constatat ca acestea nu elibereaza bonuri fiscale.

Potrivit unui comunicat de presa al Garzii Financiare - Sectia Constanta, comisarii institutiei au facut, in prima saptamana a lunii august, o serie de verificari la agentii economici din judet cu activitate sezoniera pe litoral, la peste 60 dintre acestia fiind descoperite nereguli in ceea ce priveste eliberarea bonurilor fiscale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Desi verificarile comisarilor Garzii Financiare vizeaza in mod special fiscalizarea tuturor veniturilor si in fiecare vara atentionam asupra acestui aspect, operatorii economici omit cu buna stiinta eliberarea bonurilor fiscale", a declarat directorul coordonator al GF Constanta, Radu Cristian, care a precizat ca pentru aceasta contraventie, pe langa o amenda care incepe de la 8.000 de lei si confiscarea tuturor veniturilor nefiscalizate, este suspendata si activitatea punctului de lucru.


Astfel, pentru neutilizarea aparatului de marcat electronic fiscal, in saptamana 2 - 8 august, a fost suspendata activitatea a 63 de puncte de lucru cu activitate sezoniera pe litoral.


De asemenea, tot in aceasta perioada au fost date amenzi in valoare de 1.034.800 de lei.


Directorul coordonator al GF Constanta ii sfatuieste pe consumatori sa apeleze imediat la Garda Financiara in cazul in care nu primesc bonuri fiscale.


"Primim zilnic sesizari scrise si telefonice de la diverse persoane pe aceasta tema, carora le dam curs imediat, si rugam consumatorii sa nu ezite sa apeleze comisarii garzii, pentru a semnala situatii in care nu s-a eliberat bon fiscal", a mai afirmat Radu Cristian.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1887 ori
Citeste mai multe despreamenzi bonuri fiscale litoral