Germania si Marea Britanie scad in clasamentul celor mai curate plaje

Marti, 03 Iunie 2008, ora 11:17
2196 citiri
Germania si Marea Britanie scad in clasamentul celor mai curate plaje

REUTERS - Plajele din Germania, Marea Britanie si Portugalia au scazut cel mai mult anul trecut intr-o lista a celor mai curate locuri plaje din Europa, in timp ce Olanda a iesit din nou pe primul loc, a anuntat luni un raport al Uniunii Europene. Plajele grecesti si cipriote au obtinut cele mai mari note dupa Olanda.

Pe ansamblu, plajele din Uniunea Europeana nu au fost la fel de curate in 2007 ca in 2006, obtinand un scor de 95% - adica o scadere de aproape un punct procentual.

Dar mai multe tari decat inainte si-au retras tarmurile din cadrul clasificarii pentru a evita inspectiile.

In topul paradei plajelor s-a aflat Olanda, apa de imbaiere a tuturor celor 86 de plaje testate indeplinind standardele obligatorii de igiena pentru al treilea an consecutiv. Olanda a fost urmata de Grecia cu 99.5% si Cipru cu 99%.

Statele care au inregistrat anul acesta cea mai mare scadere a calitatii apei au fost Marea Britanie, care a coborat cu 3% pana la 94.6% si Germania, care a inregistrat o scadere de 4% pana la 93.7%.

Un diplomat britanic de la Bruxelles a declarat ca aceasta scadere este cauzata in mare parte de inundatiile de vara trecuta, cele mai grave din ultimii 60 de ani, care au provocat revarsarea in mare a numeroase canale de scurgere.

In primul an de testare, doar 20% dintre plajele din Romania au indeplinit standardele.

Comisarul european pentru mediu, Stavros Dimas, a declarat ca Romania si vecina Bulgaria, aflata tot la prima clasificare, dupa care a obtinut o rata de succes de 89,9%, au obtinut totusi rezultate mult mai bune decat multe alte membre UE mai vechi atunci cand au inceput testarea.

"Ma bucur sa vad o reducere a numarului de plaje scoase de pe lista locurilor testate pentru a scapa de inspectia oficiala", a declarat Dimas reporterilor.

Statele membre UE au scos 143 de plaje, rauri si lacuri de pe lista, dar numarul lor a fost cu 44% mai mic decat cel scos de pe lista in 2006.

Pe ansamblu, locurile de imbaiere de pe tarmurile din UE care au indeplinit standardele obligatorii de igiena au scazut cu aproape 1% in 2007, pana la 95,2%, in timp ce 88,7% dintre locurile de imbaiere de pe malul raurilor si lacurilor au indeplinit standardele, in comparatie cu 88,8% in 2006.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...