Grecia plateste turistii ca sa o viziteze

Marti, 22 Iunie 2010, ora 13:56
1644 citiri
Grecia plateste turistii ca sa o viziteze

Grecia a anuntat ca va achita costurile suplimentare ale turistilor care raman blocati in tara din cauza protestelor sau a dezastrelor naturale, facilitate oferita pentru a-si imbunatati imaginea afectata de grevele si mitingurile declansate de masurile de austeritate, transmite BBC News Online, citat de Mediafax.

Circa 20 la suta din veniturile tarii provin din turism, insa numarul rezervarilor a scazut cu circa 10 la suta, afirma specialistii din acest domeniu.

Turismul Greciei a fost afectat si de efectele eruperii vulcanului din Islanda, traficul aerian fiind perturbat din cauza cenusii raspandite.

"Garantam achitarea costului cazarii si al biletului pentru transportarea oricarui turist aflat in Grecia, chiar si daca a ramas blocat din cauza vulcanului din Islanda", a declarat ministrul Culturii si Turismului, Pavlos Geroulanos.

El a apreciat ca turismul pare sa se relanseze, desi a subliniat ca este prea devreme pentru a face o estimare corecta.

"Statisticile nu sunt atat de negative pe cat erau in momentul primelor anulari", a afirmat el in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit acestuia, anumite destinatii turistice au fost "afectate considerabil de criza, dar altele au castiguri mai mari decat inainte".

Grevele continua in Grecia, desi numarul confruntarilor violente s-a diminuat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#grecia, #turisti, #costuri , #Stiri Turism