Hotelul de Gheata de la Balea Lac poate fi vizitat in ajunul Craciunului

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 00:27
1780 citiri
Hotelul de Gheata de la Balea Lac poate fi vizitat in ajunul Craciunului

Realizatorii proiectului turistic "Hotelul de Gheata 2010 - Balea Lac" au anuntat, joi, ca vremea rece si ninsoarea abundenta din ultima perioada au fost prielnice realizarii constructiei care va fi deschisa publicului spre vizitare in ajunul Craciunului, transmite Mediafax. 

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de realizatorii constructiei, vremea deosebit de friguroasa si cantitatea mare de zapada cazuta in ultimele zile au dat un imbold deosebit echipei de muncitori care lucreaza pentru ridicarea noului Hotel de Gheata de la Balea Lac.

"Lucrarile se desfasoara in ritm normal, iar mare parte din intarzierea provocata de conditiile meteorologice nepotrivite pentru acest demers (temperaturi ridicate, lipsa ghetii si a zapezii) inregistrate in prima decada a acestei luni a fost recuperata, astfel ca, in scurt timp, turistii se vor putea bucura de unicul Ice Hotel din sud-estul Europei.

In aceste conditii, Ice Hotel 2011 va fi deschis pentru vizitare in ajunul Craciunului 2010, urmand ca inaugurarea sa oficiala sa fie organizata, in cadrul unui eveniment de amploare, la finalul tuturor lucrarilor si finisajelor, in cursul lunii ianuarie 2011", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, tot in ajunul Craciunului, la Balea Lac vor sosi si primii turisti care se vor caza la Ice Hotel.

"La fel ca si anii trecuti, primii temerari care vor incerca senzatia unui pui de somn in camerele Ice Hotel sunt straini, probabil englezi, clienti ai agentiei de turism Untravelled Paths (Londra), partener mai vechi al initiatorilor proiectului «Ice Hotel- Balea Lac».

Agentia londoneza a rezervat intregul Hotel de Gheata atat pentru Craciunul 2010, cat si pentru noaptea de Revelion 2010-2011", se mai arata in comunicatul de presa.

Persoanele mai putin dornice de aventura au la dispozitie camerele de la Cabana Balea Lac, unde mai exista locuri pentru cei care doresc sa petreaca sarbatorile de iarna la mare altitudine.

Meniul pregatit cu acest prilej va fi unul deosebit, printre preparatele care vor fi servite fiind si friptura de gasca, medalion de vanat si salata de portocale cu miere. 

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#hotel de gheata, #balea lac, #craciun , #Stiri Turism