Idei de concediu : Monte Carlo, destinatia VIP-urilor romanesti

Joi, 17 Iunie 2010, ora 13:28
3954 citiri
Idei de concediu : Monte Carlo, destinatia VIP-urilor romanesti

Desi este unul dintre cele mai scumpe locuri din lume, Monte Carlo nu duce lipsa de turisti nici in plina criza. Turistii de lux aleg Monte Carlo pentru vacante romantice, intalniri de afaceri sau pentru a se bucura de timpul liber alaturi de familie. 

Parte a Principatului Monaco, Monte Carlo este un simbol al luxului si una dintre destinatiile preferate ale oamenilor de afaceri si ale politicienilor romani.

Infiintat in 1863, Cazinoul din Monte Carlo isi pastreaza faima mondiala in special datorita competitiilor de poker si blackjack organizate aici.

Faptul ca regizorul filmului "Casino Royal" a filmat cateva scene in interiorul cazinoului din Monte Carlo ar trebui sa fie un argument in plus pentru vizitarea acestuia. Accesul este permis, dupa ora 2 pm, contra cost : persoanele care isi doresc sa intre in cazino trebuie sa achite 10 euro si sa fie imbracate cu costum si cravata.

Palatul regal al principatului Monaco, resedinta Printului Robert al II-lea, poate fi vizitat doar partial de catre turisti. Pentru o taxa de 7 euro,  poti admira o parte din camerele oficiale din Palat si colectia de suveniruri napoleoniene.

Un alt obiectiv ce nu trebuie ratat este Colectia de masini a Printului Rainier III. Printre exponate vei gasi un Lamborghini Countach din 1986, un Rolls Royce din 1952 sau o Bugatti din 1929. Biletul de intrare costa 6 euro.

Muzeul de ceara al Principilor de Monaco se afla pe strada Rue Basse si adaposteste figurine in marime naturala, din ceara, ale dinastiei Grimaldi.
Figurinele sunt imbracate cu costume donate de catre familia regala si sunt organizate in 24 de scene, in functie de diferite momente din domnia dinastiei Grimaldi.

In fiecare an, in perioada mai-iunie, se organizeaza  cursa Formula 1 de la Monaco Grand Prix. Pe strazile din Monaco se organizeaza curse de Formula 1 din 1929, iar din 1955, circuitul face parte din turul mondial.

Alaturi de restaurantele cu specific frantuzesc si mediteranean, in Monte Carlo exista si numeroase restaurante fusion, gourmet, sau cu preparate exotice, precum si foarte multe pizzerii, braserii si cafenele.

Pasionatii de shopping vor avea ce vedea si cumpara pe Bulevardul Monte Carlo, Bulevardul Des Beaux-Arts si Aleea Lumieres.  Aici sunt reprezentante ale celor mai mari case de moda, printre care Hermes, Gucci, Prada si Dior, magazine Bulgari, Cartie si Chopard cu bijuterii, precum si foarte multe buticuri cu suveniruri.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#carlo, #concediu, #destinatii, #monte, #turisti , #Stiri Turism