Idei de vacanta : Ce sa vizitezi in Madrid

Luni, 14 Iunie 2010, ora 14:10
3864 citiri
Idei de vacanta : Ce sa vizitezi in Madrid

Fie ca esti un admirator al picturilor lui Picasso, Dali sau Goya, dornic sa vada tronul regilor Spaniei sau doar un impatimit al cumparaturilor, pasionat de reduceri, Madrid este o destinatie obligatorie, in aceasta vara.

Puerta del Sol (Poarta Soarelui) este centrul capitalei Spaniei, dar si kilometrul zero al tarii. Distantele dintre Madrid si celelalte localitati sunt masurate pornind de aici.

Nu trebuie sa ratezi Palacio Real, resedinta regala, care gazduieste picturile unor artisti celebri precum Velasquez, Caravaggio si Goya. Biletul de intrare costa 10 euro.

In Museo del Prado poti vedea peste 7.000 de tablouri - printre care opere ale lui Velasquez, Goya sau El Greco. Taxa de intrare in Museo del Prado este de 8 euro.

Daca esti un admirator al tablourilor lui Pablo Picasso, trebuie sa stii ca le poti admira la Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia. Biletul costa 6 euro.

Madridul gazduieste cea mai mare moschee din Europa. Construita din marmura alba, moscheea Mezguita cuprinde un gimnaziu si un colegiu, o cafenea si un restaurant arabesc, precum si o casa de bai rituale.

Daca esti microbist, nu vei vrea sa ratezi stadionul Santiago Bernabeu al echipei de fotbal Real Madrid.

Spre sfarsitul zilei, merita sa te relaxezi la o terasa si sa savurezi o  portie de paella, facuta din orez  si fructe de mare si sa bei un shake din maracuya.

Printre alte specialitati spaniole se afla puchero, o supa pe baza de carne de vita, carnati, sunca, galuste, patrunjel si usturoi, olla podrida - o ciorba densa din carne de berbec, pulpa de vitel, carne de vita, sunca, carnat afumat, mazare si legume.

De o deosebita popularitate se bucura si tortillas, omlete cu diferite umpluturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#concediu, #madrid, #turisti, #vacanta , #Stiri Turism