Inamicii stresului

Marti, 27 Decembrie 2005, ora 09:21
1116 citiri

Cateodata iti lipseste energia si forta necesara pentru a merge mai departe. Alteori te simti atat de plin de energie ca nu te mai poti opri. Pentru a te mentine intr-o forma buna, pentru a gandi tot timpul pozitiv, ai la dispozitie doi parteneri de nadejde: alimentele si suplimentele dietetice.Trebuie sa ai un ritm de viata bun. Pentru a avea un ritm de viata bun, fara ca nervii tai sa fie solicitati la maximum, te poti folosi de calmante naturale pe care le poti descoperi in alimente. Alimentele iti furnizeaza in mod continuu nutrientii atat de necesari si sanatosi pentru sistemul nervos. Te ajuta sa fii intr-o stare buna, sa te simti bine, sa iti menti nivelul bun de energie, sa nu iti pierzi vitalitatea si linistea.

Este important sa le alegi cu grija. Pentru a ne mentine buna dispozitie si energia, expertii recomanda sa includem in alimentatie o serie de alimente. Pentru a te linisti poti sa consumi banane, pentru calmarea nervilor. Banana este bogata in vitamine si mai ales in vitamina B6, care se implica in transformaea componentelor proteice in serotonina, o substanta chimica relaxanta ce reduce starea de neliniste.

Acest fruct contine si alte componente, ca de exemplu magneziu, acid folic, vitamina C si fibra vegetala. Toate acestea ajuta la schimbarea starii de spirit si la refacerea structurilor din organism slabite din cauza stresului. De asemenea, nu uita ca portocalei i se mai spune si A"antistresA". Atunci cand organismul se afla intr-o stare avansata de stres sau neliniste scade capacitatea acestuia de a se apara. In aceasta situatie este necesar sa se creasca consumul zilnic de vitamina C, a carei lipsa este direct legata de depresie.

Portocalele sunt bogate in acest oxidant si de asemenea sunt extem de sanatoase. Consuma drojdie de bere pentru a-ti ridica tonusul. Aceasta contine foarte multe vitamine din complexul B, care ajuta la reglarea functiilor sistemului nervos si scad tensiunea; in afara de calciu si fier care combat anemia si slabiciunea organismului, drojdia este extem de bogata in crom, un mineral al carui deficit cauzeaza o senzatie de neliniste, dar si in fosfor, care este esential pentru transmiterea impulsurilor nervoase. Consuma multa cacao.

Multe studii au indicat faptul ca substantele componente din acest aliment cresc secretia de serotonina, una dinte substantele care transmite semnale creierului si centrilor nervosi, ajutand astfel la o stare de spirit mai buna. Mai mult decat atat, ciocolata ceste productia de feniletilamina, o substanta pe care o lanseaza creierul atunci cand primeste un stimul emotional. si contine componente precum cafeina, ce stimuleaza activitatea intelectuala si agerimea mintala.

Include ovazul in dieta ta. Daca iti lipseste vitalitatea, aceasta cereala extem de energetica contine vitamina B6 si B5, ale caror carente sunt legate de schimbarea de stari, de durere de cap si de oboseala. Ovazul este considerat a fi cereala cu cele mai multe substante hranitoare datorita cantitatii si calitatii continutului sau de proteine, grasimi nesaturate, carbohidrati, vitamine, minerale si fibra. Bogatia sa este ca o fantana de energie si de aceea ovazul este alimentul ideal pentru cei care se simt slabiti, fara forta, cu o senzatie permanenta de somn sau care se simt derutati sau stresati.

Consuma orez integral. Acesta elibereaza progresiv energia pe care o produc carbohidratii sai, care stabilizeaza vitalitatea pe intreaga durata a zilei, evitand caderile si oboseala. Acesta are de asemenea un efect calmant datorita vitaminelor din complexul B pe care le contine din abundenta. Painea de secara este de asemenea un aliment extem de bun pentru organism si pentru starea ta de spirit.

Cateodata starile proaste sunt legate de lipsa vitaminelor din complexul B, pe care aceasta paine le contine din abundenta. Consumul regulat al acestei paini nu numai ca este bun pentru sistemul nervos, dar este bun si pentru vasele de sange, artere si intestine. Poti sa cazi in tentatia merelor. Acest fruct care se digera extrem de repede are un efect echilibrant al zaharului si glucozei in sange si de aceea se ajunge la energia necesara organismului.

Fructoza continuta de mar se asimileaza si elibereaza energia in mod gradual datorita abundentei sale de zaharuri si de fibra. Micul dejun trebuie sa fie extrem de bogat. Prima masa a zilei este cheia pentru o vitalitate care sa se mentina intreaga zi. Daca nu te hranesti cum trebuie o sa ajungi sa te simti din ce in ce mai slabit si obosit pentru ca organismul si mintea ta nu mai beneficiaza de nutrientii de care au nevoie. Risti sa picotezi toata ziua, dar si sa mananci mai tarziu intr-un mod necontrolat.

Nu consuma foarte mult alcool, grasimi, dulciuri sau cofeina. Acestea produc senzatia de neliniste si sunt adevatati luptatori impotriva energiei. Si nu in ultimul rand, nu uita ca cel mai bine este sa nu iei trei mese extrem de bogate pe zi, ci mai bine iei cate o masa la trei ore, in cadrul carora sa mananci mai putin.

AMOS News - Agentie Independenta de Presa

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...