INTERVIU. Eurolines a preluat compania germana Kessler pentru import de punctualitate

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 14:29
2049 citiri
INTERVIU. Eurolines a preluat compania germana Kessler pentru import de punctualitate
Eurolines estimeaza afaceri in crestere pentru acest an

Eurolines a preluat in luna aprilie transportatorul german de persoane Kessler, proprietarului companiei, Walter Kessler, intentionand sa vanda compania chiar la momentul cand grupul roman era interesat sa achizitioneze un astfel de companie, a declarat pentru Business24, Dragos Anastasiu, General Manager al grupului.

In aprilie ati preluat compania gemana Kessler. Ce v-a determinat?

Kessler este un brand cu rezonanta in breasla transportatorilor de persoane. A setat un standard calitativ greu de atins, intotdeauna a livrat servicii bune, predictibile, construindu-si o relatie de fidelitate indelungata cu clientii sai. Intentia domnului Walter Kessler de a vinde a venit la momentul potrivit, cand noi eram interesati sa achizitionam un transportator de persoane.

De asemenea, s-a potrivit proiectului nostru demarat in ianuarie 2013 care vizeaza transformarea fiecarui serviciu al Grupului Eurolines intr-unul de excelenta. Kessler a "fixat ora exacta" multi ani in breasla noastra, fiind si primul transportator privat din Romania, cu mult inainte de caderea comunismului.

Mai aveti in plan si preluarea altor companii?

(...) Suntem deschisi sa preluam companii, dar analizam foarte bine aceste decizii. Nu ne extindem de dragul de a o face, ci urmarim anumite obiective clar stabilite.

Recent, ati deschis o agentie TUI in Republica Moldova. Ce v-a determinat?

Noi avem o legatura veche cu Republica Moldova, iar Chisinaul este o piata in formare cu un mare potential de crestere. Suntem detinatorii brandului Eurolines pe teritoriul Moldovei, avem companii acolo de peste 10 ani, era firesc sa deschidem si o agentie de turism TUI TravelCenter la momentul oportun. Odata ce am gasit partenerul potrivit, am luat dcizia de a inaugura prima agentie TUI TravelCenter in Moldova exact la doi ani de la semnarea parteneriatului.

Aveti si alte planuri de extindere a retelei de agentii, atat la nivel local, cat si international?

Da, intentionam sa mai deschidem si alte agentii de turism in Romania, mai ales in spatii comerciale de tip mall sau in zone intens circulate si central plasate. In acest moment nu exploram alte oportunitati in afara granitelor tarii. Avem agentii si in Germania si daca vor exista oportunitati de extindere o vom face cu siguranta.

Eurolines estimeaza afaceri in crestere pentru acest an

Anul trecut, Eurolines a avut afaceri de 243 milioane lei, iar turismul a generat 70% din total. Pentru acest an, grupul estimeaza o crestere a cifrei de afaceri la circa 320 milioane de lei, in conditiile in care ponderea turismului in afaceri va ajunge 75%.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#Eurolines extindere, #activitate turism, #afaceri Eurolines, #Anastasiu turism , #Stiri Turism