Jumatate din pensiunile din Delta Dunarii functioneaza fara autorizatie

Luni, 23 Iulie 2007, ora 17:45
1164 citiri

Jumatate din pensiunile din Delta Dunarii nu sunt autorizate, unele dintre acestea nefiind racordate la sistemul de alimentare cu apa sau canalizare, a declarat, luni, prefectul judetului Tulcea, Chirica Lefter.

"Sunt unii care au luat case parasite in Delta Dunarii si au construit acolo vile sau pensiuni fara autorizatii si aici de cand lumea este asa. Sunt multe pensiuni nedeclarate de care spun ca sunt locuinte private si fac evaziune fiscala. isi aduc turisti prin diferite retele, incaseaza bani, dar turistul acela care se duce la Mila 23 nu vede ca nu are apa? Oficial sunt circa 4.800 de locuri de cazare in Delta Dunarii, dar neoficial acestea depasesc 10.000", a spus prefectul Chirica Lefter.

Institutiile de control se afla in imposibilitatea de a-i sanctiona pe cei care desfasoara activitati turistice ilegale si sustin ca nu exista un cadru legal care sa le permita sa desfasoare controale in spatiile de cazare neautorizate. "Aceasta problema este in atentia noastra de foarte multi ani. Noi suntem insa legati de maini si de picioare pentru ca sunt constructii ridicate ca si locuinte particulare, de persoane fizice", a declarat comisar-sef Daniel Negoescu, seful Garzii Financiare Tulcea. "Noi am efectuat controale si, in prima instanta, am incercat sa intram in discutie cu turistii cazati in acele locuri insa ne-au spus ca au venit la rude sau la prieteni. Singura metoda de a rezolva aceasta problema este ca unul dintre turisti sa se planga de ceva, iar aceasta informatie sa ajunga la noi. La un moment dat am prins un fir de care am incercat sa tragem. A venit la mine un turist care s-a plans de calitatea serviciilor. L-am asezat la masa, i-am oferit o cafea, i-am dat o foaie si un pix si intre timp a primit un telefon si a disparut", a mai spus comisar-sef Negoiescu. In opinia acestuia, singura metoda de rezolvare a acestei probleme este emiterea unui act normativ care sa le permita inspectorilor din cadrul Garzii financiare sa desfasoare controale in punctele de cazare ilegale.

Si inspectorii din cadrul Inspectoratului in Constructii Tulcea, desi desfasoara programe de control in Delta Dunarii, se afla in imposibilitatea de a verifica spatiile de cazare ilegale. "Avem un program de control privind verificarea pensiunilor, dar mergem pe acela care sunt declarate la primarii. Nu avem cunostinta despre cele care nu sunt declarate", a declarat Monica Ivanov, seful Inspectoratului in Constructii Tulcea.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...