Locurile senzationale din spatele camerei de filmare

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 18:19
2018 citiri
Locurile senzationale din spatele camerei de filmare

Cateodata, un decor senzational dintr-un film iti ramane adanc intiparit in minte si ti-l amintesti la fel de repede cum iti amintesti de un proverb sau de un citat intelept. In timp ce unii au inclus in vocabularul lor zilnic expresia "ii voi face o oferta de nerefuzat", din capodopera clasica "Nasul", altii au ramas profund impresionati de peisajul fascinant al Siciliei.

Opentravel.com a selectat mai multe locatii de o frumusete rara, alese ca platou de filmare de regizorii mai multor pelicule de top.

Thelma and Louise

Povestea dintre naiva Thelma si carismatica Louise nu este in intregime originala, dar cu siguranta starneste imaginatia multumita peisajelor din Utah.

Pelicula evidentiaza intr-o maniera amuzanta prietenia dintre doua femei dar regizorul a stiut cum sa insereze si suficient de multe momente pline de adrenalina, in asa fel incat sa fie si pe placul publicului masculin.

Ultima scena, in care masina celor doua protagoniste zboara peste prapastie, “a inghetat” inima spectatorilor, subliniaza opentravel.com.

Finalul dramatic starneste la fel de multe emotii ca si legenda zonei “Dead Horese Point”. Acesta se afla la o inaltime de cateva sute de metri deasupra raului Colorado si reprezenta, pe vremea Vestului Salbatic, un loc frecventat de cowboy cand dorea sau prinda cai salbatici.

Canionul Dead Horse Point este cu adevarat uimitor, iar privelistea de aici iti taie respiratia.

Out of Africa

Cea mai apreciata poveste romantica, in care protagonistii sunt Robert Redford si Meryl Streep, a fost suprinsa in filmul “Out of Africa”. Pelicula a fost filmata pe dealurile din Ngong, din Kenya.

Pe masura ce povestea dintre cei doi evolueaza, spectatorii sunt familiarizati cu spiritul salbatic al Africii si cu peisajele continentului negru.

Scenariul filmului a fost inspirat de un roman semnat de Karen Blixen, iar opentravel.com aminteste ca poti urmari oricand traseul prezentat de regizorul Sydney Pollack.

Destui turisti aventurosi s-au incumetat sa mearga in comunitatile amplasate pe dealurile Ngong si au declarat ca setea lor de adrenalina a fost pe deplin rasplatita.

The Beach

Cele mai multe dintre filmarile la “The Beach” au fost facute in golful Maya, din Insula Phi Phi Leh. Cei care au urmarit blockbusterul au avut motive diferite sa se declare fani.

Cum era de asteptat, majoritatea publicului feminin s-a declarat incantata de scenele romantic si de privirea lui Leonardo di Caprio, in timp ce iubitorii paradisurilor acvatice au admirat indelung taramul turcoaz, excelent pentru snorkeling. Chiar inainte de lansarea filmului, Phi Phi Leh, impreuna cu “sora geamana”, Insula Phi Phi Don, au inregistrat o crestere semnificativa a numarului de turisti.

The Shining

Talentul lui Jack Nicholson ii permite acestuia sa realizeze scene de suspans in orice context si in orice film, chiar daca rolul ii cere sa poarte un costum de iepuras, in timpul filmarilor pentru sarbatoarea Pastelui. Stanley Kubrick a stiut cum sa puna in valoare talentul actoricesc al lui Nicholson, in filmul “The Shining.”

Regizorul a transformat Hotelul Stanley, din Parcul Estes, dintr-o luxoasa cladire istorica cu vedere la Valea Estes, intr-un cadru perfect pentru accesele de nebunie ale lui Nicholson, cu coridoare nesfarsite si cu interioare capcana.

Horrorul psihologic nu putea avea o locatie mai buna de atat sau un actor mai potrivit puncteaza opentravel.com. In prezent, hotelul continua sa fie cautat de turisti, indiferent ca sunt atrasi de scenele filmate aici sau de conditiile excelente de cazare, la preturi incepand de la 150 de dolari.

Tatooine

Tatooine, rezultatul imaginatiei lui George Lucas, plutea undeva, “intr-o galaxie departe, departe”, dar locatiile unde s-au filmat scenele din film sunt cat se poate de terestre. Filmarile au avut loc in Tunisia, la cativa kilometri sud de muntii Matmata.

Daca te gandesti cum de a reusit George Lucas sa realizeze un decor extraterestru, pe Pamant, in 1977, atunci trebuie sa afli ca a stiut cum sa profite de mediul natural. Peisajul aspru, pustiu, din desertul tunisian a fost cadrul perfect pentru lumea extraterestra imaginata de regizorul Lucas.

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
#locatie film, #locatie filmare, #scene pentru film, #filme , #Stiri Turism