Lucia Varga: Vom finanta un proiect-pilot pentru dezvoltare turistica in Muntii Apuseni

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 17:25
1534 citiri
Lucia Varga: Vom finanta un proiect-pilot pentru dezvoltare turistica in Muntii Apuseni

Muntii Apuseni ar putea deveni un pol de dezvoltare turistica extraordinara, Ministerul Apelor, Padurilor si Pisciculturii intentionand sa finanteze in acest sesn un studiu pentru un proiect-pilot de dezvoltare turistica si economica, a declarat joi, la Oradea, ministrul delegat Lucia-Ana Varga.

'Avem intentia sa finantam un studiu de prefezabilitate astfel incat sa punem in valoare zonele tampon, in care nu pot sa se dezvolte activitati economice, dar se pot realiza totusi anumite investitii, cum ar fi piste de biciclete, poteci de plimbare in padure, locuri de petrecere a timpului liber, gen padure-parc', a declarat, intr-o conferinta de presa, Lucia Varga.

Studiul pilot se va referi la intregul areal al Muntilor Apuseni

Ministrul delegat a precizat ca un asemenea studiu pilot s-ar referi la intreg arealul Muntilor Apuseni, astfel incat, la propunerea presedintelui CJ Bihor, Cornel Popa, in perioada urmatoare, se vor purta discutii si cu presedintii de Consilii Judetene din Cluj si Alb, pentru a realiza impreuna acest proiect-pilot.

'De ce nu ar putea fi Apusenii un pol de dezvoltare turistica extrem de important, mai ales ca are frumuseti extraordinare, sa fie un parc asemanator celor din alte tari, ce genereaza venituri foarte importante?', a precizat Lucia Varga.

Demersul Luciei Varga se inscrie printre preocuparile conducerii CJ Bihor de a realiza o strategie pentru Muntii Apuseni, care, desi au numeroase zone protejate, poate fi un spatiu turistic deosebit.

'Dupa cum stiti, presedintele CJ Bihor, Cornel Popa are in program realizarea unui Master Plan pentru infrastructura de apa si canalizare in Zona Padis. Dupa o discutie cu dansul, a reiesit necesitatea intocmirii unui proiect amplu de dezvoltare turistica si economica a Apusenilor, luand exemple de bune practici din alte tari, precum Franta sau Statele Unite, care au dezvoltat parcurile naturale utilizand potentialul turistic si economic al acestora la maxim,' a conchis Lucia Varga.

Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Valul de taxe care ne așteaptă după majorările de pensii și salarii din an electoral: „Ne ducem spre fundul sacului”
Majorarea pensiilor de la 1 septembrie, după recalculare, deja pune presiune pe bugetul de stat.Și salariul minim pe economie urmează să fie majorat de la 1 iulie la 3.700 de lei brut. Însă...
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
#proiect turism, #turism apuseni, #varga turism , #Stiri Turism