Lufthansa a afisat un profit trimestrial in crestere cu 24%

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 16:49
1393 citiri
Lufthansa a afisat un profit trimestrial in crestere cu 24%

Compania aeriana germana Lufthansa, cea de-a doua ca marime din Europa, a anuntat ca profitul din al treilea trimestru a crescut cu 24%, sustinut de preluarea companiilor Austrian Airlines si BMI, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Profitul net a crescut la 184 milioane euro, sau 40 centi/actiune, de la 149 milioane euro, sau 32 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat compania. Analistii prevedeau, in medie, o pierdere trimestriala de de 21 milioane euro.

Lufthansa preia companiile aeriene mai slabe pentru a-si majora cota de piata, in contextul in care criza economica mondiala a redus traficul aerian.

Companiile aeriene vor inregistra pierderi de pana la 11 miliarde dolari in acest an, dupa ce au redus preturile ca sa atraga clienti, a anuntat Asociatia Internatioanla a Transportului Aerian (IATA).

Compania germana a anuntat joi ca se asteapta ca al patrulea trimestru sa fie unul dificil.

"In ciuda semnalelor de revenire economica, piata industriei aeriene ramane foarte tensionata. In acest mediu dificil, grupul Lufthansa estimeaza in continuare o scadere masiva a veniturilor si o scadere a rezultatelor anuale", a declarat directorul executiv Wolfgang Mayrhuber.

Veniturile Lufthansa au scazut in trimestrul III cu 10,7%, la 4,74 miliarde euro, chiar daca numarul de pasageri a scazut cu 17,1%.

Divizia cargo a transportat un volum de marfuri in scadere cu 6,3% in perioada analizata si va inregistra rezultate anuale negative, a precizat Mayrhuber.

In ceea ce priveste transportul de pasageri, grupul a redus numarul de zboruri cu 5,7% si a diminuat capacitatea cu 1,9%.

"Al treilea trimestru este usor peste asteptari, insa al patrulea trimestru va fi mai rau. Perspectivele sunt ceva mai pesimiste", a comentat Yan Derocles, analist in cadrul Oddo Securities.

Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
Exploatarea sezonierilor români în Europa: "Este o loterie / Contractul este acolo doar ca să nu zici că nu-l ai"
În toată Europa, munca agricolă este dependentă de migrație. Încă dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, sezonierii români mergeau la culesul recoltelor în Spania sau Italia. Intrarea...
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#Lufthansa , # profit, # trafic, # venituri, # pasageri , #Stiri Turism