Lufthansa a transportat in 2009 in Romania circa 600.000 de pasageri

Luni, 08 Martie 2010, ora 15:36
1453 citiri
Lufthansa a transportat in 2009 in Romania circa 600.000 de pasageri

Lufthansa a transportat in 2009 circa 600.000 de pasageri pe rutele ce leaga Romania de Germania si Italia, in crestere cu 6% fata de anul precedent, prin marirea cotei de piata cu 18%, a declarat luni directorul general de vanzari pentru Romania si Moldova, Stefan Versemann, informeaza NewsIn.

"Romania a devenit in ultimii ani o piata cheie in strategia de investitii Lufthansa. Rezultatele inregistrate anul trecut, in ciuda contextului economic dificil la nivel global, subliniaza succesul pe piata din Romania", a precizat Stefan Versemann.

Lufthansa va continua sa isi extinda oferta in orarul de vara, iar din 28 martie compania va mari frecventa de zbor pe ruta Timisoara-München.

"Capacitatea actuala va creste cu 30% prin cea de a treia cursa zilnica introdusa alaturi de cele existente pana acum", a spus Versemann.

Lufthansa, prin fuziunea cu Austrian Airlines din septembrie 2009, va oferi 178 de zboruri saptamanale din Romania catre Frankfurt, München, Düsseldorf, Viena, Zurich si Milano, ceea ce acopera 25% din cota de piata pe Romania. Grupul Austrian Airlines, Lufthansa si Swiss au transportat in 2009 in Romania un milion de pasageri.

"Noua structura ne ofera posibilitatea de a oferi clientilor un pachet de servicii complexe cu cele mai bune produse Lufthansa si Austrian Airlines", a spus directorul general pentru Romania si Moldova Austrian Airlines, Jean Luis Gilabert.

Incepand din vara acestui an, Lufthansa va opera din Bucuresti, Cluj, Sibiu si Timisoara 103 curse saptamanale catre huburile din Frankfurt, München si Düsseldorf.

In plus, Lufthansa Italia, compania subsidiara Lufthansa cu sediul la Milano, ofera conexiunea zilnica directa Bucuresti-Milano, Malpensa.

De asemenea, Austrian Airlines ofera curse pe ruta Bucuresti-Viena, cu un total de 38 de zboruri pe saptamana.

Compania aeriana mai opereaza curse spre Viena din Timisoara (13 zboruri saptamanal), din Iasi si Sibiu (cate sase curse pe saptamana), dar si din Cluj (cinci zboruri pe saptamana).

"Austian Airlines prezinta in total o oferta completa de 68 de curse saptamanale din Romania spre Viena.

Austrian Airlines va folosi aeronave cu o configuratie mai mare de locuri in noul orar de vara pentru a creste semnificativ capacitatea de zbor.

In fiecare saptamana vor fi disponibile cu 36% mai multe locuri din Romania spre Viena comparativ cu orarul de vara 2009.

In 2009 am transportat 300.000 de pasageri in Romania, in crestere cu 7% fata de 2008", a mai spus Jean Luis Gilabert.

Compania Swiss opereaza doar zboruri zilnice catre Zurich.

In total, cele trei companii, Lufthansa, Swiss si Austrian Airlines, opereaza 178 de zboruri saptamanale din si spre Romania.

La nivel global, Lufthansa, cea de-a doua companie aeriana din Europa, a inregistrat anul trecut o pierdere neta 112 milioane euro, fata de un profit net de 542 milioane euro in 2008.

De asemenea, profitul operational a scazut cu 90%, la 130 milioane euro.

In ceea ce priveste vanzarile, acestea au scazut anul trecut cu 10%, la 22,3 miliarde euro.

Lufthansa a anuntat in octombrie ca tinta de a inregistra profit operational in acest an este supusa unor "riscuri considerabile", din cauza scaderii traficului de pasageri. 

 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Lufthansa, # pasageri, # transport, # zboruri , #Stiri Turism