Mai putini romani la mare si la munte de 1 mai

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 14:07
1332 citiri
Mai putini romani la mare si la munte de 1 mai

Circa 68% dintre romani vor petrece 1 Mai la gratar sau la iarba verde in orasul in care locuiesc sau in imprejurimi, doar 32% alegand sa petreaca Ziua Muncii la mare sau la munte, potrivit unui poll online initiat si gazduit de portalul casefaraintermediari.ro in perioada 22-29 aprilie 2010, informeaza NewsIn.

De asemenea, 44% dintre romanii care vor pleca la mare sau la munte vor aloca anul acesta pentru mini-vacanta de Ziua Muncii un buget mai mare fata de anul trecut, dintre acestia 34% raspunzand ca intentioneaza sa plateasca cu 50 de procente mai mult decat in 2009.

Potrivit aceluiasi sondaj online, 41,3% dintre respondenti au declarat ca vor cheltui mai putin de 1 Mai, iar 14,5% afirma ca vor cheltui la fel ca anul trecut.

Participantii la poll-ul online au afirmat in proportie de 38% ca sunt dispusi sa plateasca doar 50 de lei pentru inchirierea pentru o noapte a unei camere, de 1 Mai, aproape 34% vor cheltui 100 de lei, in timp ce doar 28% se arata disponibili sa plateasca peste 100 si 150 de lei.

"Rezultatele sondajului pe care l-am realizat reflecta realitatea trista in care traim. Somajul, lipsa banilor si a unei situatii financiare stabile de la luna la luna le-au rapit romanilor chiar si micile placeri, cum este mini-vacanta de 1 Mai.

Acestei realitati economice i se adauga insa si lipsa de flexibilitate a sistemului turistic romanesc, care chiar si in criza refuza sa scada preturile la cazare si in general sa ofere promotii reale la serviciile turistice", a declarat director general al site-ului de tip FSBO casefaraintermediari.ro, Gabriela Carmen Enescu.

Potrivit datelor furnizate de portal, varianta preferata de cazare este la particular, pentru care au optat 34,42% din respondenti, urmata indeaproape de optiunea pentru hotel, cu 34,2% si pentru pensiune, cu 31,3%.

Indiferent insa de preferintele de cazare ale acestora, romanii isi rezerva singuri vacanta, 84% dintre participantii la sondaj afirmand ca nu apeleaza la intermediari precum agentiile de turism.

Sondajul s-a desfasurat in perioada 22-29 aprilie 2010 pe un esantion de 1526 de respondenti, dintre care 70% barbati si 30% femei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#1, #concediu, #mai, #mare, #turism , #Stiri Turism