MDRT a semnat trei contracte de finantare la Curtea de Arges

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 16:35
1457 citiri
MDRT a semnat trei contracte de finantare la Curtea de Arges

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a semnat miercuri, la Curtea de Arges, trei contracte de finantare prin Programul Operational Regional incluse in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a municipiului, in valoare totala de 55,6 milioane lei, relateaza NewsIn.

Potrivit MDRT, finantarea nerambursabila solicitata in cazzul celor trei proiecte este de 43,2 milioane lei.

Pentru accesarea fondurilor, Primaria Curtea de Arges a intocmit Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU), document strategic care sta la baza dezvoltarii ulterioare a municipiului si care include trei proiecte individuale.

Astfel, proiectul "Cresterea calitatii infrastructurii rutiere in municipiul Curtea de Arges" vizeaza fluidizarea traficului si cresterea gradului de siguranta a circulatiei prin modernizarea retelei de strazi orasenesti din mai multe cartiere, care vor permite accesul facil la reteaua de drumuri nationale, respectiv DN 7 si DN 73C, Curtea de Arges - Ramnicu Valcea.

Valoarea totala a proiectului este de 47,6 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 37,2 milioane lei (98% din valoarea eligibila a proiectului).

Proiectul "Revitalizarea utilitatii cladirilor degradate prin infiintarea unui centru de recreere pentru pensionari si a unui centru de zi pentru persoane cu dizabilitati in Municipiul Curtea de Arges" are ca scop regenerarea urbana a zonei prin reabilitarea unor cladiri degradate si modernizarea acestora in vederea schimbarii destinatiei in Centru de recreere pentru pensionari, respectiv Centru de zi pentru persoane cu dizabilitati, cresterea accesibilitatii populatiei din Municipiul Curtea de Arges si zonele limitrofe la servicii sociale aliniate standardelor nationale si europene in domeniu si constientizarea opiniei publice asupra problematicii persoanelor varstnice si cu dizabilitati.

Valoarea totala a proiectului este de 5,8 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 4,5 milioane lei (98% din valoarea eligibila a proiectului).

Cel de-al treilea proiect, "Cresterea sigurantei si securitatii cetatenilor din Municipiul Curtea de Arges, prin implementarea unui sistem de supraveghere video" isi propune cresterea sigurantei cetatenilor din municipiul Curtea de Arges, prin implementarea unui sistem de supraveghere video in locatii publice precum intersectii, strazi, parcuri, perimetrul scolilor, gradinitelor si al altor institutii de interes public, monumente arhitectonice, situate in centrul orasului, dar si in cartiere marginase, unde exista un risc ridicat de aparitie a infractiunilor.

In acest caz, valoarea totala a proiectului este de 2,1 miliane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 1,6 milioane lei (98 % din valoarea eligibila a proiectului). 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#mdrt, # contracte, # finantare , #Stiri Turism