Ministrul Apelor promite 25 de kilometri de plaje noi

Vineri, 15 Iunie 2018, ora 14:47
1121 citiri
Ministrul Apelor promite 25 de kilometri de plaje noi
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, a promis ca, pana la sfarsitul anului 2021, urmeaza sa fie realizati 25 de kilometri de plaje noi pe litoralul romanesc, valoarea investitiei fiind de peste 752 de milioane de euro din fonduri europene, iar garantia lucrarilor va fi de 50 de ani.

Ioan Denes a prezentat, vineri, la Constanta, in cadrul unei conferinte de presa, proiectul "Reducerea eroziunii costiere", faza a doua. El a declarat ca cele 11 loturi ale acestui proiect au fost impartite in doua etape.

"In etapa intai avem cinci loturi, respectiv reabilitare a doua stavilare Edighiol si Periboina, innisipare Mamaia, consolidare mal si partea de faleza la Cazinoul din Constanta, la Agigea avem consolidare faleza si plaja la Eforie.

In etapa a doua avem realizari de plaje la Costinesti, Olimp, Jupiter, Neptun, Balta Mangalia-Venus- Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai consolidare faleza", a afirmat ministrul.

El a afirmat ca primele cinci loturi sunt in faza de evaluare-proiecte. Aceasta evaluare se va incheia la sfarsitul acestui an, iar din ianuarie 2019 incepe proiectul tehnic si executia lucrarilor.

"Din experienta pe care o avem, efectiv primul excavator o sa-l vedeti la Periboina in martie 2019. De atunci, incep lucrarile pe etapa intai la cele 5 loturi", a explicat Denes.

El a mentionat ca cea de-a doua etapa a proiectului va intra in luna septembrie in faza achizitiilor publice, estimand ca aceasta va dura aproximativ un an. Apoi septembrie 2019 va intra in faza de proiect tehnic si executie lucrari.

Ioan Denes estimeaza ca pentru a doua faza finalizarea proiectului ar putea avea loc in cea de-a doua parte a anului 2021:

"Termenul de finalizare este 2020. Noi preconizam, realist vorbind, ca etapa a doua va fi finalizata spre a doua parte a anului 2021".

El a afirmat ca la finalizarea proiectului vor exista 25 de kilometri de plaja in plus pe litoralul romanesc.

"Luam marii 2,5 milioane de metri patrati sa ii redam plajelor litoralului romanesc, turistilor care vor vizita litoralul romanesc. (...) Vom avea 25 de kilometri de plaje noi, plaje cu o latime intre 75 de metri si 100 de metri", a mentionat demnitarul.

Ioan Denes a spus ca valoarea intregului proiect este de 752 de milioane de euro, din care pentru prima etapa vor fi alocati 223 de milioane de euro, iar pentru a doua etapa - 529 de milioane de euro.

Ministrul a mentionat ca semnarea contractelor de finantare pentru acest proiect va avea loc in luna decembrie ...citeste mai departe despre "Ministrul Apelor promite 25 de kilometri de plaje noi" pe Ziare.com

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Denes plaje noi litoral, #Denes plaje noi , #Stiri Turism