Monedele euro isi schimba desenul pentru a se adapta la UE-27

Miercuri, 03 Ianuarie 2007, ora 11:34
1100 citiri

Fabrica Nationala de Monede si Timbre a inceput sa stanteze noile fatete ale monezilor de 1 si 2 euro si 10, 20 si 50 de centime, care vor incepe sa aiba pe revers harta Uniunii cu 27 de membri, fata de cea a celor 15 pe care o reprezinta in prezent.

Noile monede vor fi predate la sfarsitul lunii ianuarie Bancii Spaniei, pentru a fi puse in circulatie.
Consiliul Uniunii Europene a decis in iunie 2005 ca fetele comune ale acestor monede trebuie sa se schimbe pentru a include toate statele membre.

In prezent, aceste monede prezinta conturul urmatoarelor tari: Germania, Belgia, Franta, Italia, Luxemburg, Olanda, Danemarca, Irlanda, Marea Britanie, Grecia, Spania, Portugalia, Austria, Finlanda si Suedia. Incepand din acest an, desenul va include si Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, Slovenia, Cipru, Malta, Bulgaria si Romania.

Tarile care fac parte din zona euro vor putea incepe sa foloseasca noile monezi din acest an. Totusi, cele emise cu desenul anterior vor ramane in continuare in circulatie. Fetele comune ale monezilor de 1, 2 si 5 centime, care reprezinta Europa si lumea, nu vor fi afectate si-si vor mentine desenul actual.


Bloombiz
(Sursa: Rador)

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...