Noul trend in turism: inchirierea unui castel. Vezi cat te costa

Vineri, 19 August 2011, ora 17:26
12306 citiri
Noul trend in turism: inchirierea unui castel. Vezi cat te costa

Castelele din Romania sunt fascinante si iti ofera ocazia sa petreci momente placute intr-un decor unic, in care istoria, rafinamentul si luxul se completeaza perfect. Daca iti doresti ca evenimentul tau sa fie special si sa beneficieze de toate aceste caracteristici, ai putea lua in calcul inchirierea unui castel.

In felul acesta, vei depasi pragul de „simplu turist” ,care admira exponatele din castelele-muzeu al tarii si te vei putea simti ca un membru al familiei regale sau ca unul dintre cei mai bogati aristocrati ai tarii.

Desi toate castelele din Romania merita atentia ta, cel putin ca turist, doar cateva iti pot pune la indemana servicii complete pentru organizarea evenimentului tau. Desigur, toate impun anumite restrictii si nu accepta orice fel de ocazie.

In ceea ce priveste pretul, acesta difera in functie de numarul de persoane pe care vrei sa le chemi, de meniul pe care l-ai ales si ti s-a parut cel mai apetisant, de trupele invitate. Cu cat iti doresti mai multe servicii suplimentare, pretul creste.

De exemplu, la Peles, poti organiza workshopuri si teambuildinguri, dar nuntile sunt total excluse.

„Pentru teambuildinguri putem sa oferim doar consiliere. Adica sa ii ajutam in redactarea chestionarelor. Le oferim o vizita gratuit in muzeu si le oferim chestionare cu subiecte referitoare la vizita  pe care o fac  ei, in muzeu.

De asemenea, in aer liber, le putea oferi consiliere, dar nu putem sa cazam”, a declarat Dana Voitescu, seful Sectiei de Relatii Publice, din cadrul complexului muzeal Peles, pentru Business24.

Aceasta a adaugat ca participantilor la teambuilding le este permis sa isi desfasoare programul pe terasele de la Peles, cele din nord, unde turistii nu au acces, in mod normal, si in muzeu.

Dana Voitescu a explicat ca se incheie un contract de prestari servicii si ca pretul variaza in functie de cate zile vor sa petreaca la Peles, de cate ore vor sa stea in timpul zilei, si de cat personal de la muzeu este implicat in organizarea acestei consilieri de teambuilding.

La Palatul Mogosoaia, organizarea unei nunti porneste de la 2.500 de euro. In pret sunt incluse inchirierea locatiei, meniul si costumatia mirilor, care se pot transforma, pentru o zi, in print si printesa. Tariful urca, insa, daca vrei un meniu diferit, o formatie speciala sau alte facilitati.

O alta locatie foarte cautata pentru nunti este Palatul Stirbei, din Buftea. Aici ai de ales doua variante: fie organizezi evenimentul in interior, in sala Maria, fie in curtea superba a palatului, unde se poate instala un cort.

In primul caz, ai posibilitatea sa inviti pana la 600 de musafiri, dar va trebui sa platesti 6.500 de euro. Varianta mai ieftina consta in amenajarea cortului, unde incap cel mult 150 de invitati. Pretul scade cu 1500 de euro.

Daca vrei sa inchiriezi si capela unde se face ceremonialul religios, va trebui sa platesti, in plus, 1200 de euro. La acesti bani se vor mai adauga costuri suplimentare, pentru decoratiuni, focuri de artificii sau alte aranjamente.

Un eveniment cu iz medieval poti avea si la Bran, unde poti afla mai multe despre legenda lui Dracula. Pretul variaza, in functie de numarul de invitati si de regia pe care o preferi, dar te va costa cel putin 5000 de euro.

Castelul Cantacuzino, aflat in cartierul Zamora, din Busteni, reprezinta o alta locatie inedita unde iti poti serba ziua de nastere, poti da o petrecere privata sau iti poti uni destinele cu persoana iubita.

Pretul minim de inchiriere este de 2500 de euro, pentru maxim 100 de persoane. In cazul in care vrei sa inviti musafirii in timpul weekendului, si vrei sa inchiriezi castelul Cantacuzino de vineri, de la ora 18.00 pana duminica, la ora 15.00, va trebui sa platesti 9800 de euro, tarif fara TVA.

In ceea ce priveste meniul, ai la dispozitie trei variante, cu preturi cuprinse intre 30 de euro de persoana si 70 de euro de persoana.

Pauzele de cafea costa 9 euro pentru fiecare invitat, precizeaza Adrian Botea, resposabil cu organizarea evenimentelor la castelul Cantacuzino.

Niciunul dintre aceste castele nu iti ofera si servicii de cazare, de care poti beneficia, insa, contra cost, la Zabola Estate sau la Castelul Printul Vanator.

La Zabola Estate vei plati, pentru o noapte de cazare, 45 de euro/persoana, cu mic dejun inclus. Cina va fi taxata cu 18 euro in plus.

Daca ti-ar placea sa stai, mai degraba, la Printul Vanator, vei scoate din buzunar cel putin 247 lei, pentru o camera dubla, cu pat matrimonial. Ai putea inchiria un apartament de lux, daca vei achita 520 de lei.

Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Vești proaste pentru iubitorii de cafea. Prețurile vor continua să crească: ”Dacă seceta persistă, nu vom avea boabe de vândut”
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi...
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o nouă actualizare pentru Windows 11. Cu ce îmbunătățiri vine
Microsoft a lansat o actualizare pentru Windows 11, identificată prin codul KB5036980, care introduce noi funcții, dar și un element mai puțin plăcut: reclame în meniul Start. Această...
#castel, #inchiriere castel, #turism , #Stiri Turism