Numai o cincime dintre europeni sustin ca nu vor calatori in 2010 fata de o treime in 2009

Marti, 09 Martie 2010, ora 18:11
1363 citiri
Numai o cincime dintre europeni sustin ca nu vor calatori in 2010 fata de o treime in 2009

Anunturile privind redresarea economica globala au determinat cresterea optimismului in randul europenilor, astfel ca proportia celor care sustin ca nu vor calatori in 2010 a scazut la 20%, de la 33% anul trecut, potrivit Eurobarometrului publicat marti de Comisia Europeana (CE), informeaza NewsIn.

Destinatiile favorite ale celorlalti 80% dintre europeni care au spus ca vor sa calatoreasca in acest an sunt Spania, Franta si Italia.

Astfel, Spania a fost aleasa si in 2010 ca destinatie preferata, de 10,4% dintre respondenti, dupa ce si in ultimii doi ani a dominat preferintele europenilor.

Pentru Franta au votat 9,9% dintre persoanele intervievate, iar pentru Italia, 9,2%.

Totusi, 17% dintre rezidentii UE care intentioneaza sa calatoreasca in concediul din 2010 nu si-au ales inca destinatia.

Mai mult de jumatate dintre europeni (57%) prefera sa-si petreaca vacantele in statiuni turistice cu traditie, in timp ce 28% ar dori sa descopere locuri noi.

Turismul este una dintre cele mai importante industrii din Europa, reprezentand 5% din produsul intern brut (PIB) si 6% din gradul de ocupare a fortei de munca.

In 2010, unul din doi europeni au decis ca vor sa-si petreaca timpul liber in propria tara sau in alt stat al Uniunii Europene.

Aproape jumatate dintre ei (46%) au spus ca au fonduri suficiente pentru derularea calatoriei, cu 5 puncte procentuale mai mult decat in 2009.

Totusi, la fel ca anul trecut, 10% dintre respondenti au sustinut ca intampina probleme financiare serioase care le-ar putea afecta planurile de vacanta.

Eurobarometrul derulat in februarie a cuprins peste 30.000 de europeni de peste 15 ani din cele 27 de state membre ale UE, precum si Norvegia, Islanda, Croatia, Turcia si Macedonia.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#calatorii, # destinatii, # vacante , #Stiri Turism