Numarul turistilor pe litoral, mai mare decat in 2009

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 16:02
1469 citiri
Numarul turistilor pe litoral, mai mare decat in 2009

Numarul turistilor pe litoral a crescut cu 5% in perioada iulie-august 2010 fata de acelasi interval din 2009, a anuntat vineri ministerul de resort, care citeaza rapoartele oficiale ale Inspectoratului Judetean al Politiei Constanta si precizeaza ca datele operatorilor sunt nerelevante, precizeaza Mediafax.

"Referitor la statisticile legate de circulatia turistica pe litoral in sezonul estival 2010, conform rapoartelor oficiale ale Inspectoratului Judetean al Politiei Constanta, in perioada iulie - august 2010 s-a inregistrat o crestere a numarului de turisti cu 5% fata de perioada similara a anului trecut. Avand in vedere faptul ca evaziunea fiscala in turism este estimata in jurul valorii de 40% din volumul activitatii derulate in acest domeniu, orice estimari ale operatorilor din turism cu referire la circulatia turistica sunt nerelevante", se arata intr-un comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Ministerul precizeaza ca pentru evidentierea numarului exact de turisti care se cazeaza in unitatile de primire turistica din Romania, institutia va implementa un soft care va colecta, in timp real, asemenea date.

Presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca aproximativ 1,8 milioane de turisti au ajuns in acest an pe litoral, cu 15% mai putini decat in 2009, iar incasarile turoperatorilor au scazut cu mai mult de 25%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#evaziune, #litoral, #numar, #turisti , #Stiri Turism