O statiune montana austriaca a limitat accesul turistilor rusi, prin impunerea de cote

Luni, 12 Februarie 2007, ora 05:33
915 citiri

Statiunea austriaca de ski, Kitzbuhel, statiune care practica preturi extrem de mari, a impus, de curand cote turistilor din Rusia, decizie de care ceilalti operatori s-au declarat foarte deranjati declarand ca nu se aliniaza acestei decizii izolate, informeaza AFP.

Statiunea tyroliana este una pentru clienti foarte bogati, decizia acesteia bazandu-se, conform unor surse citate de AFP, pe faptul ca turistii rusi sunt "foarte galagiosi si fara retineri", fara a se sti insa daca acesta este cu adevarat motivul adevarat. Cotele turistilor rusi la Kitzbuhel au fost reduse la 10 la suta.

Curtata pentru cheltuielile mari pe care este dispusa sa le faca, categoria turistilor rusi este, totusi bine primita in alte statiuni austriece, tara al carui Produs Intern Brut este bazat in proportie de 12 la suta pe turism.

Numarul turistilor rusi a cunoscut o rapida crestere, in Austria, doar in anul 2006, numarul noptilor petrecute de acestia majorandu-se cu 19 la suta pentru a se cifra la 630.300. Turistii rusi cheltuie in medie 250 euro de persoana pe zi, cu mult peste turistii francezi care cheltuie doar 162 de euro, elvetieni cu 152 euro sau germani cu 114 euro. a indicat Oficiul National de Statistica.

"Domeniul turismului este acela in care trebuie avuta mare grija pentru a nu fi banuiti de cea mai mica intentie de rasism sau xenofobie", a declarat ministrul economiei, Martin Bartenstein, calificand cotele din statiunea tyroliana "neindemanatica si extrem de neplacuta".

Un purtator de cuvant al ambasadei Rusiei la Viena a calificat aceasta situatie drept "discriminatorie si contrara oricarei logici economice". In ianuarie, un miliardar rus, Mihail Prokhorov, interpelat in statiunea franceza Courchevel pentru o ancheta asupra unei retele de prostitutie, a denuntat "atitudinea generala dispretuitoare" fata de turistii rusi.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...