Oprah Winfrey, Barbra Streisand si Tiger Woods, in topul celor mai generoase celebritati in 2006

Vineri, 11 Mai 2007, ora 10:16
1258 citiri

Moderatoarea americana de televiziune Oprah Winfrey, cantareata Barbra Streisand si campionul la golf Tiger Woods s-au situat pe unele dintre primele locuri in topul celor mai generoase vedete pe 2006 realizat de fundatia caritabila "Giving Back".

Winfrey, moderatoarea unei populare emisiuni de televiziune si patroana unui imperiu al comunicatiilor, a donat in 2006 peste 58,3 milioane de dolari, potrivit fundatiei "Giving Back" care incurajeaza vedetele sa fie generoase.

Suma, din care o mare parte a revenit unor organizatii caritabile fondate de Winfrey, printre care se numara si o scoala in Africa de Sud, reprezinta aproximativ un sfert din venitul anual ale acestei femei in varsta de 53 de ani. Potrivit revistei Forbes, venitul pe 2006 al lui Oprah a atins suma de 225 de milioane de dolari.

Barbra Streisand s-a situat pe locul al patrulea in acest top, cu 11,75 milioane de dolari donate unor organizatii pentru protejarea mediului si a libertatilor civice, dupa creatorul de moda Geoffrey Beene si actorul Jack Lord.

Tiger Woods, unul dintre sportivii cei mai bine platiti din lume, a donat in 2006 suma de 9,5 milioane de dolari, situandu-se astfel pe pozitia a cincea.

Alte doua moderatoare de televiziune americane se situeaza pe locurile al saselea si al saptelea: Rosie O'Donnell (5,7 milioane de dolari), respectiv Martha Stewart (5 milioane de dolari).

Cuplul format din starurile hollywoodiene Angelina Jolie - Brad Pitt s-a situat pe locul al 11-lea in top, cu 2,4 milioane de dolari donati unor organizatii din Namibia, unde in urma cu un an s-a nascut fiica lor biologica, si unor asociatii umanitare precum Medici Fara Frontiere.

Actorul Nicolas Cage, binefacator al Amnesty International, actorul Dwayne Johnson, cunoscut si sub numele de "The Rock", un Mecena al unei universitati, si fostul membru Beatles Paul McCartney, care a donat bani pentru lupta impotriva minelor anti-personal, s-au situat la egalitate pe locul al 12-lea, cu cate 2 milioane de dolari.

Pe aceasta lista se mai gasesc fostul jucator de tenis Andre Agassi, cantareata Gloria Estefan si actorii Elizabeth Taylor si Denzel Washington.

"Giving Back" realizeaza acest top pe baza articolelor din presa, a anchetelor in sanul organizatiilor de caritate si a comunicatelor de presa transmise de celebritati. Lista este apoi validata de un comitet care include profesori universitari si consultanti.

Doi filantropi nu figureaza in acest top al anului 2006 pentru ca "Giving Back" nu a putut avea confirmarea sumelor exacte donate de acestia. Maestrul "Razboiului stelelor" George Lucas a anuntat ca a donat 175 de milioane de dolari Universitatii din Los Angeles, unde a fost student, in timp ce actorul Paul Newman a oferit 100% din veniturile fabricii sale de produse alimentare, "Newman's own", in scop caritabil, o suma care se ridica la 200 de milioane de dolari din 1982.

Bloombiz

(Sursa: Mediafax)


HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...