Opt metri patrati de uscat pentru fiecare persoana de pe plaja

Miercuri, 25 Iulie 2007, ora 18:31
889 citiri

Guvernul a aprobat noile norme de supraveghere si control al plajelor amenajate care prevad asigurarea a cel putin opt metri patrati de zona de uscat de persoana, si nu 3,25 metri patrati cat este prevazut in prezent.

Masura este stipulata de Hotararea de Guvern, aprobata, miercuri, prin care au fost modificate normele de supraveghere, inspectie sanitara si control al zonelor naturale utilizate pentru imbaiere.

O alta modificare vizeaza dotarea plajelor cu recipiente pentru colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje. Astfel, daca vechile norme prevedeau ca plaja "sa fie intretinuta in stare de permanenta curatenie, dotata cu recipiente adecvate pentru colectarea deseurilor, respectiv un recipient la 150 metri patrati zona de plaja", actul normativ aprobat miercuri prevede dotarea cu cel putin un recipient pentru colectarea selectiva a deseurilor la 250 metri patrati de plaja. Totodata, plajele trebuie sa asigure rampe de acces pentru persoanele cu dizabilitati.

De asemenea, managementul zonelor de imbaiere cuprinde si asigurarea accesului populatiei la serviciile publice de salvare acvatica - salvamar si punctele de prim ajutor.

Potrivit noilor norme, dosarul de autorizare a zonelor naturale amenajate in scop de imbaiere trebuie sa cuprinda un memoriu descriptiv in care se prezinta tipul de plaja, suprafata utilizabila, lungimea portiunii de teren invecinate cu apa, localizarea celui mai apropiat punct medical, de prim ajutor si de salvamar, estimarea capacitatii in numar de persoane.

De asemenea, dosarul de autorizare trebuie sa mai cuprinda un buletin de analiza a calitatii apei de imbaiere, efectuat cu maxim 30 de zile inainte de inceperea sezonului de imbaiere, dar si lista institutiilor si a persoanelor care trebuie contactate in situatia producerii unor poluari.

O alta modificare se refera la obligatia operatorului plajei de a informa populatia cu privire la calitatea apei de imbaiere si de a afisa rezultatele in locuri vizibile si intr-un limbaj accesibil.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...